Výkonná vnější anténa pro O2 modem
Moderátor: Moderátoři
No a co si myslíš o té reklamaci? Jak "beztrestně" vypovědět službu a přejít jinam?
Já už jsem se pokoušel to řešit s asistenty call centra o2 a oni mi tvrdí, že nákup routeru je samostatný obchodní případ a připojení LTE také samostatný. Když jsem ale tenkrát chtěl jen službu bez routeru - že si jiný koupím v Číně - tak to nepřipadalo v úvahu. Chtěl jsem také místo toho B890 jiný (USB, abych ho mohl s noťasem brát na cesty), tak to také nešlo. Jedině prý tak jak to bylo v nabídce. Teď najednou jsou to dva samostatné obchodní případy. Další asistent mi tvrdí, že neexistuje žádný způsob jak smlouvu vypovědět bez doplacení poplatků do konce závazku a ten router si můžu strčit někam. Že prý je to v všeobecných podmínkách i kdyby mi ta služba vůbec nefungovala tak se vypovědět nedá. Když jsem se ho ptal kde to v těch všeobecných podmínkách je napsáno, tak nevěděl. Nejhorší je, že není s kým jednat. Jedině to pořád dokola vyprávět do telefonu asistentům, nebo to psát těm jejich guru a tam jsou stejně nabiflovaní "roboti" jako ti hlasový asistenti.
Má někdo nějaký nápad jak toho co píšu v té reklamaci dosáhnout?
Musíš vycházet ze smlouvy a těch všeobecných podmínek. Těžko můžeš argumentovat nějakýma čárkama na modemu, to asi opravdu narazíš (rušení, špatné umístění, stavba s velkým útlumem, rozvod elektřiny atd.), protože nakonec se vždy připojí. Vezmou ti ho na reklamaci a napíšou vyjádření, že na zařízení se žádné (tebou uváděné) problémy neprojevily. Jenže už by to byla několikátá reklamace a pokud je můžeš doložit, tak tohle je v zákonech dobře popsáno a jen díky jejich četnosti by na ně šlo zatlačit. Bojím se, že dosáhneš akorát výměny za jiný, což může být z kaluže do ....
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Když jsem byl o prádzdninách na Šumavě (15km od Železné Rudy), tak jsem byl na LTE BTSce (vzdálené cca 200m) možná sám a lítalo to slušně. Vyždímal jsem z ní 40 Mbit/s, kde by u 800 MHz mělo být max. 75 Mbit/s. Když na to zavzpomínám, tak tam se to snad ani jednou nerozpojilo.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Vypadávání by mohlo být tím, že jsem mezi 3 BTS, vzdálenýma cca 2,5 Km a mezi nima se to sem tam přepne. Detailně to nemám vysledované, ale dějě se to (díky té aplikaci G-NetTrack). Nebo na tu co jsem připojený, tak má plné sloty a vykopne mě. Nějak bude nastaven i DHCP server na té BTSce, ale předpokládám že ta adresa bude přidělena aspoň na 24 hod. (to jsem někde četl).
Ale když to srovnám s Háčkovou sítí (teprve od července chytám LTE), tak tam se to přepínalo mezi BTSkama taky a spojení nevypadávalo, tohle brzo člověk zapomene. Tam se spíš stávalo, že se to přeplo na Edge, což bylo hned poznat. Už jsme to probírali, proč se to nepřepne na Háčko a potom zpět, ale je vidět, že to asi jde napříč zařízeními. Možná je tam jeden modem pro G+E+H a tam není problém s přepnutím a druhý je pro LTE, který s tím prvním nespolupracuje.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Ze srandy to někdy vyzkouším (pozdějc). Ten booster bych bral s rezervou, ale to udržování připojení může být zajímavé. Přesně tam zmiňuje odpojení zařízení (operátorem) po určité době nečinnosti atd. To spojení se snaží udžet a když ne, tak by ho měl pomocí funkce "reconnect" obnovit.
P.S. Já to spojení nikdy nečinné nemám, protože mi stále na NB běží ping v grafu, abych věděl, kde je problém.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Pro mne je to asi nanic, protože do do modem/routeru B890 ve kterém mám SIMkartu nenainstaluji
Zkusím to v tabletu. Přendám tu SIMku a vyzkouším. Ještě jsem to tak ani nezkoušel. Mám dva Samsung Galaxy Tab 3 7.0 T2110 (nemá 4G) a číňana MTK6582 - také nemá 4G - nezkoušel jsem.
Jaký graf ti běží na NB?
Pak mám spuštěný Wi-fi Guard z toho se dá také cosi vyčíst.
Ten ping monitor nevím jak nastavit, protože nevím k čemu má sloužit. Jak z něho poznáš "kde je problém"?
Nastavil jsem jen češtinu a dál nevím co s tím udělat. Vidím že se tam dá v záložce 2 obnovit ze souboru. Pls pošli mi ten tvůj soubor na ukázku abych z toho pochopil k čemu to slouží.
Dík.
Edit: Už asi vím. Do těch pěti serverů si dám své IP routeru, druhého routeru, nějaké svoje připojené přístroje, nějaké url venku mimo domácí síť (třeba google) a pak vidím co je v provozu. Když to nepinkne, tak ta IP nefachá. Je to tak?