Chránič nevybavuje

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
doktor365

#16 Příspěvek od doktor365 »

[quote="monterjirka"]Ono také záleží na tom kde se to propojí. Někdy tvrdý zkrat mezi N a PE blízko chrániče dokonce jeho citlivost omezí, protože se jakoby vyzkratuje jedno vinutí rozdílového transformátoru.

Pravda je,že jsem to zkoušel hned za chráničem a bez zátěže.
Akorát mě udivuje,že když jsem tahal synovi novou elektriku v bytě a nechtěně jsem si škrtnul N s PE tak vypadl chránič i při schozených jističích.
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

Na středním vodiči N může být proti zemi určité napětí, někdy i několik voltů zavlečené ze sítě. Pak stačí N za chráničem spojit třeba s nějakým náhodným zemničem a chránič vypadne i bez další zátěže. Záleží na jednotlivých odporech jak se proud rozdělí.
Atlan

#18 Příspěvek od Atlan »

doktor365 píše:
monterjirka píše:Ono také záleží na tom kde se to propojí. Někdy tvrdý zkrat mezi N a PE blízko chrániče dokonce jeho citlivost omezí, protože se jakoby vyzkratuje jedno vinutí rozdílového transformátoru.

Pravda je,že jsem to zkoušel hned za chráničem a bez zátěže.
Akorát mě udivuje,že když jsem tahal synovi novou elektriku v bytě a nechtěně jsem si škrtnul N s PE tak vypadl chránič i při schozených jističích.

Zle zapojeny chranic, napetie na neho mas priviest na svorky 1-2 tj z vrchu. alebo pozri co je nnakreslene na chranici
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

U všech chráničů, které jsem v životě zapojil, je to jedno. I logicky je to tak. Někteří výrobci to ani neuvádějí.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“