Na tvrdý skrat stačí logické myslenie. Na to treba zapnúť to ,,PíCíčko", ktoré sa nachádza v dutine lebečnej Ako Ti už bolo poradené, použi diodovy tester /to je ten režim, pri ktorom, keď spojíš meracie dráty, tak multík píska/.
Mysteri, mi ale při diodovém testu a skratnutých hrotech nepíská ani jeden multimetr pouze ukazují nulu. Určitě jsi to myslel dobře jenom se vloudil nějaký skřítek.
tak ja na multaku mam 2mody diod.. dioda nepiska .. a pak druhy mod ktery piska kdyz je mezi dvouma body odpor mensi jak hm kolik to bylo musel bych ten manual hledat ale 10ohmu ?
Mas predstavu o tom vobec ako je takyto zdroj zapojeny? Lebo ak by si mal tak by si uz pomocou diodoveho testu asi vadny prvok nasiel. Proste chod chronologicky:
vstupna cast: obsahuje odrusovacie cleny, termistor, varistor-tie asi skratom na DPS neodisli
DC medziobvod s PFC: greatzov mostik, spinaci tranzistor a za nim usmernovac-tam mohlo odist cokolvek, pomeraj tam tranzistory a diody+velky filtracny kondik. Aby si potom mal istotu ze je to OK, tak odpoj od toho velkeho kondika zbytok zdroja, zataz ho nejakym R cca 2kohm a zmeraj na nom napatie, malo by tam byt okolo 400V
samotny streidac obsahuje 2icu spinacich tranzistorov+ochranne diody, tiez tam mohlo odist cokolvek, najdes ho podla toho ze tie tranzistory budu spojene na DPS s trafom.
dalsia cast je pomocny 5V zdroj, jednoduchy zdroj jeho srdcom je integrovany obvod-ten na malom chladici-tiez pomerat.
+ vsadepritomne riadace obvody, a tie budu hned 2> jeden pre PFC a jeden pre hlavny zdroj.
Pomocou diodoveho testu to poprechadzaj POSTUPNE a chybu najdes.
A daj si bacha na nabity filtracny kondik-ten velky.
samozrejme v spominanych obvodoch je spusta rezistrov a kondikov este, ale tam si myslim ze skrat na DPS PRIAMO neublizil.
PC-maniak píše:no prave ze je tam absolutni prd! deska je cista jak kdyby vylezla z tovarny hele :-/
Jestli vidíš stejně, jako umíš hledat závadu, tak stejně doporučuju to vyfotit.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
FETy nemusis vyberat a testovat, staci zmerat tym multimetrom, ci nie su prerazene. Ako prve meram GATE oproti ostatnym - ak je tam skrat, tak je FET vadny a meranie skoncilo.