INDESIT W125TX
Moderátor: Moderátoři
INDESIT W125TX
této 10 let staré automatické pračce se začalo po zapnutí protáčet kolečko s volbou programů nevíte čím by to mohlo být? ocenil bych jakoukoliv radu
děkuji...
(téma moje pomalu umírající spotřebiče)
O.K. O.K O.K.O. dák
nebudu Vás napínat toto se stalo cca před rokem:
Pračka stála v kuchyni a kolečko bylo zanesené mastnou špínou chtělo to vyčistit, pračku jsem rozebral motor byl zanesen od uhlíkového prachu uhlíky byly o.k. vyfoukal jsem ho stlačeným vzduchem bo kompresor nemám. Vyndal jsem desku programátoru a bylo na ní lehce prošlehnuto naštěstí ne v okolí čipu vypájel jsem pár odporů a diod které se zdáli být k.o. ale nebyli tak jsem je tam vrátil, na jednom relé byl studeňák (no studeňák -chyběl tam cín - těžko říct jestli odpadl vlivem vibrací nebo chyběl už z výroby, používali jsme jen jeden program takže nemůžu říct. Vpodstatě celá generálka
Pračka má zvuk jako nová
F.O.
Kremik píše:fredis píše:Takže se to samo protáčí díky tomu, že je to drženo zaschlým mazivem?!![]()
![]()
Ano, ovšem jeden díl je podržen schnoucí lepivou vazelínou, následkem čehož se druhý díl protáčí. Přesně tuto závadu jsem opravoval na AP Siemens. Není to dlouho, ta pračka má snad 20 let a pořád pere.
děkuji za mlžný závoj
ODPOR JE MARNÝ
-------------------------------------------------------
V PODSTATĚ JSEM AMATÉR
ODPOR JE MARNÝ
-------------------------------------------------------
V PODSTATĚ JSEM AMATÉR