Udělej si hi-fi audio doma sám
Moderátor: Moderátoři
Udělej si hi-fi audio doma sám
https://www.google.cz/search?q=ochrann% ... a&tbm=shop
A jaké měniče tam implantovat ? Elektrodynamické mikrofonní ? Bo telefonní sluchátka zní jak tanková kukla, že jo.
A kutilmile - nelituju tě
- feliz_navidad
- feliz_navidad
http://img24.cz/images/94009575767546631850.jpg
Kdyby měl někdo k prodeji dobová traktoristiská hluchátka přestavěná na sluchátka, tak bych je i koupil. Dělat se s tím dneska se mi taky nechce.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- Přílohy
-
Cx.jpg- (26.06 KiB) Staženo 121 x
- monterjirka
pepik9 píše:...vnitřnosti z mikrofonu, asi AMD-108.
Tyhle nebo podobné vložky z dynamických mikrofonů jsme tam kdysi dávali, jen se to vycpalo molitanem, žádné složité mechanické úpravy.
Zvukově o "několik tříd" lepší než s repráčky (dávali jsme tam "Teslácké" ARZ 082)
Bohužel ty "mikrofony" byly dost citlivé na přetížení.
Kolega Josef S. (duchovní otec právě toho mgf) byl rovněž autorem sluchátek, na tehdejší dobu i moderního designu.
Byly použity ty mikrofonní vložky AMD-108 (jako v těch "Otíkových" hluchátkách). Náušníky ale navrhnul z nějakého relé? (z jeho plexikrytu) . . .
Poněvadž s nimi vyhrál cenu i na některé (krajské a pak i celostátní!) HiFi-amě, tak byla zpracována i tech. dokumentace a Kroupa (anebo přímo Janda?) je pak vydal jako jeden ze "Stavebních návodů" - podobně jako např. zesy Transiwatt, atd.
Na různé stav. návody svazarm. podniku HiFi Elektronika Pha jsem už na NETu narazil, ale na ten návod na sluchátka zatím ne.
Třeba si tu práci dáš a pohledáš (a třeba budeš i úspěšný - nwm) - ale pro inspiraci by to zato stálo. Pokud nenajdeš, zkus kontaktovat kolegu svmbass, jestli ho náhodou nemá on - já mám jen některý z Transiwattů.
Pokud to najdeš, dej sem pak odkaz
Tady je to vlákno (sám v něm hraješ 2. housle) o mgf.: Magnetofonová nostalgie (odděleno)
konosuke píše:... Tesla ARZ098 Φ 38 mm s neobvyklou impedanci 75Ω ...
Tyhle repráčky byly v origo sluchátkách Tesla, ty ARZ 082 měly přece jen trochu lepší vlastnosti směrem k nižším frekvencím. A když byl někdo "správný nadšenec", hledal čím nalepit na membránu závažíčko, aby to bylo ještě "lepší pro basy"...
Já jsem to tedy měl z trochu novějších "tlumičů zvuku" než byla "Otíkova klasika".
- Přílohy
-
sluchátka.jpg- (19.47 KiB) Staženo 119 x
To já jsem kdysi v pšonsku poškuloval raději po rmgf-onu Unitra MK 2500 - ten měl být v licenci Grundig.
Později jsem nakonec "mašinu" z Polska přece jen měl, a to kotoučák Unitra ZK 246, navíc v exportním provedení Pathe Marconi
- Přílohy
-
296805033_2_644x461_magnetofon-szpulowy-zk-246-z-plyta-czolowa-pathe-marconi-tasmy-dodaj-zdjecia.jpg- Exportní verze ZK 246
- (103.67 KiB) Staženo 124 x