problém se zesíkem
Moderátor: Moderátoři
problém se zesíkem
Pokud jsi to vyráběl sám, tak to zkus krmit třeba discmanem ať vyloučíš rušení z rádia. Pokud to bude bzučet dál, pak jak jsem již psal, napojit přímo z baterie-což je samozřejmost! a nutnost už kvůli spotřebě!
Do jakého auta to dáváš?
To DjRix: Pokud nepomůžou dráty od baterie odrušit bzučení od alternátoru, pak je pěkná kravina, aby pomohlo nějaké cipaté trafo z Dexonu za 250kč.
To trafo pomůže tehdy, když to krmíš nějakým rádiem za pár kaček, apropo,ještě tady ani nepadlo, jestli to nekrmí nějakým šrotem a odkaď bere signál pro ten zesák. Pokud je to nějaké MTC a jim podobné, pak potěš koště.
Osobně mám v autě strčené 2 můstky s TDA2005, bez tlumivky a jiných výmyslů, krmím to přenosným MP3 přehrávačem a ani nepoznám, že startuju-podotýkám mám to ve 20let staré Ladě, která ruší už pohledem.
Pokud to bzučí samo bez vstupu, pak hodně zdaru.
Ty dráty od baterky jsem psal protože i v Dexonu spolupracovníkovi radili, že stačí natáhnout + od baterky na zesák a - má dát na kostru v kufru. Při startování mu málem vyběhly basáky z auta ven-i ta kastle má přechodový odpor, nedej bože když tam řádí koroze. Pak složitě tahal ten - z baterky ale má klid.
Poslední dodatek: pokud jsi narval tolik peněz do těch slabých švábů a teď ti není líto utratit 250kč za ten oddělovák, nebylo lepší v bazaru koupit starší zesák s měničem, který dynamikou a výkonem daleko předčí ty TDA-čka?
Jinak v Tipa (Opava) mají výprodej zesáků do auta a tak se koukni na jejich stránky. Na ten měnič jsem zvědavý, pak napiš poznatky.
Jinak ty TDA2005 jsem měl připojené k rádiu MTC-total šrot ve škodě 120 a bez trafa to nebzučelo.
Pak jsem tam měl i malý Haitai bez měniče a bez trafa-nebzučel.
Tak jsem tedy úplný trotl a dobré napájení a přímé uzemnění není důležité-lepší je dát trafo a dát vydělat Dexonu.
To Horcis: Nemá smysl se dohadovat,to ti nepomůže. Přeber si to a pak dej vědět, jestli se ti to podařilo odstranit. Třeba to trafo fakt pomůže.