Paralelní spojování LED a žárovek.
Moderátor: Moderátoři
Paralelní spojování LED a žárovek.
Je to náhoda, a nebo při vypnutí vygeneruje elektronika LEDky nějakou špígru, co odpraví žárovku? Ani jedna neodešla prsknutím těsně po zapnutí, vlákno přerušené v jedinném místě bez změny barvy skla ani vlákna, kromě přerušení není vidět poškození šroubovice vlákna. Ani jistič nikdy nevypadl.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
1) odpor omezující proud při nabíjení kundíku
2) paralelně RC (R má vysokou hodnotu, je kvůli vybíjení C)
3) Grätzův můstek a za ním, na SS, jen ten filtrační kundík, LEDky a odpor(y)
Nebo tam je jednoduchej spínák, ale na vstupu to vypadá prakticky stejně.
Nic, co by dokázalo odpravit žárovky.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
U té LED-kové žárovky bych zvážil, do jakého prostředí je určena. Zda její elektronika dlouhodobě vydrží změny teplot a kolísání relativní vlhkosti ve svítidle, instalovaném ve venkovním prostředí. Možná bude lepší místo ní osadit klasiku.
Celeron píše:Myslel jsem, že Philips není žárovková srač..a.
Ale jo, Philips žárovky všeho druhu jsou srač..y.
Raději tam dám jakoukoliv než značkovou Philips a když bude nejhůř, tak odejde taky, ale bude výrazně levnější a se s tím počítat. Jestli fakt značku, tak Osram, ale mrkni na to kde to dělají.
Takže možná některé serie jo, ale nepaušalizujte to.
Máš ty lampy pevně přichyceny, nebo hrozí někaké houpání/vibrace?
Není lepší tam dát za pár desetikorun nějaké ledky? Třeba z lidlu Ti dají záruku 3r a když se něco pokazí bez remců vrátí peníze/dají novou...
Kvicala_r píše:Philips se používá třeba H7 jako seriová žárovka a ntvrdil bych, že je sračka...
Takže možná některé serie jo, ale nepaušalizujte to.
Máš ty lampy pevně přichyceny, nebo hrozí někaké houpání/vibrace?
Není lepší tam dát za pár desetikorun nějaké ledky? Třeba z lidlu Ti dají záruku 3r a když se něco pokazí bez remců vrátí peníze/dají novou...
Tak zrovna o H7 mě povídej. Mám je v C4 v tlumenejch a bouchaj pravidelně, co půl roku, to jedna ať koupím jakoukoliv. Ale problém je známý, plastová parabola a žárovka se přehřívá. Dokud jsem k nim nedal sériový odpor, bouchaly každý 3 měsíce.
Lampy jsou napevno, na zdi nebo sloupku, kabel v zemi a ve zdi.
No jsou 2 možnosti, buď koupím 2 x LED ale ty zrovna v Lidlu nemaj a nebo tam dám zpátky žárovku.
Osram je spoľahlivejšia značka.
Všechny nasvítí asi tak stejně hodin, ale ty v přízemí s těmi čidly spínají téměř dvakrát častěji.
- serviceman
- Přílohy
-
2015-12-21_20-22-07.png- (26.33 KiB) Staženo 173 x