Panasonic TX-P50G20E plazma, chybové hlášení 13
Moderátor: Moderátoři
Že nějakou 8 nebo 16 bitovou hodnotu změníš o 1 LSB, nebo že když někde vidíš 09999 tak to změníš na 10000.
Hraní s trimry by zase znamenalo, že pohneš trimrem na jednu stranu, pak na druhou stranu a pak ho nastavíš tam, kde byl.
Často je to důsledek toho, že máš nařízeno s tím trimrem kroutit...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Potrebujem prosim poradit, vyradit funkciu kontroly ventilatorov.
Tu: http://www.badcaps.net/forum/showthread ... 745&page=6 na str. 6 je to riesene, ale nie je mi uplne jasne ako to mam urobit. Vdaka.
Píšou tam, že zkusili rezistor proti zemi (což nepomohlo), pak rezistor proti napájení těch ventilátorů (což pomohlo), a pak dali propojku...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Protože tuto televizi považuji jinak za stále perspektivní, objednal jsem si desku novou a předpokládal jsem, že desku vyměním a bude se hrát.
Deska přišla, TV jsem zapnul, ale hned to skočí do nějakého servisního nastavení. Navíc když vyhledám DVBT programy, tak se sice vyhledají, ale u všech místo obrazu je jen nápis "NO VIDEO" (jak normálních tak HD).
Nemáte někdo nějaký nápad?
Pokud pojedou alespoň HDMI vstupy jsem případně i smířen s tím, že to DVBT nepojede, bo stejně digitální revoluce 2.0 na pochodu, ale ani nevím (a i se trochu bojím) jak z toho servisního módu vyskočit - přes obraz je stále nějaké červené info a po každém dalším zapnutí je tam to servisní menu znovu. Viz obrázky:
- Přílohy
-
TV info.jpg- (196.6 KiB) Staženo 102 x
-
TV 2.jpg- (232.02 KiB) Staženo 117 x
-
TV 1.jpg- (233.02 KiB) Staženo 115 x
Myslíte, že by pomohlo přehrát firmware? A pokud ano, jakým způsobem, když si teď TV myslí, že je TX42xxx ? V jedné položce servisního menu jsem viděl možnost nastavení, zda-li bootovat z ROM nebo SD portu - předpokládám, že tím se myslí jiný soft, než běžně komerčně nabízený FW na stránkách Panasonicu ?!
Zkoušel jsem ještě koukat na hodnoty v té staré desce, ale už lehá téměř okamžitě. Stačil jsem ještě zkontrolovat hodnoty OPTION 1 - 4, ty jsou stejné na obou deskách. Do metody pokus-omyl jsem se pouštět nechtěl, ale žádnou intuitivní položku řešící nefungující DVBT jsem nenašel.
Tyhle SW záležitosti nejsou zrovna moje hobby...
Obsah paměti je spárován s BGA procesorem.
Navíc board klidně může být do britské verze TV a tam pak předělání není až tak jednoduché.