Fernet

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#31 Příspěvek od mi-ro »

Klucíí, neřešte to. Ono nejde o Fernet ale o princip který výrobci uplatňují skoro všude. A tak proč kupujete chleba, rohlíky, máslo, uzeniny, sušenky, NEKUPUJTE TO!!
..to bude jen ňákej odpůrek
starecd

#32 Příspěvek od starecd »

No nejen koupit, ale i vypálit se dá hnus. Nějaký takový mi zkazil firemní večírek a přešla mě chuť i na guláš(prý výborný)......
termit256

#33 Příspěvek od termit256 »

Kdyz nebudes kupovat rozpekany chleba a rohliky, pomazankove maslo nemaslo, parky se soje a separatu, susenky se ztuzenym margarinem apod. tak je nebude nikdo vyrabet. Jasne jak facka. To je trh.
Standa99

#34 Příspěvek od Standa99 »

Myslivce už takhle przní taky pár let (ten mi nejede), ale netuším, jestli je za tím jeden výrobce?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
starecd

#35 Příspěvek od starecd »

Trh možná, ale všichni si nemůžou vše vyrábět a péct doma a na to sází "výrobci"pekaři. Nevím, jak u vás ale tady je chleba tak na krmení(někdy ani to ne), rohlíky většinou taky.
Otkundes

#36 Příspěvek od Otkundes »

Myslím, že ta chybějící dvě procenta etanolu v chuti dobře vychlazeného fernetíka nehrají roli. Stejně ho mnozí ředí kostkou ledu, tonikem, nebo jen něčím zapíjí jeho hořkou chuť.
Kupujeme to snad, abychom si pochutnali, ne abychom se uvedli do opojení.
No jo, Fernet - kudy teče, tudy léčí.
A zkusili jste si už někdy, třeba při nachlazení, tím neředěným fernetíkem (nebo třeba slivkou) vykloktat? 8O
Kvicala_r

#37 Příspěvek od Kvicala_r »

Joo, ale prý to příliš dráží krk, tak to po malých dávkách užívám jak je lidově předepsáno. Ale obklad na noc ze slivky prý zabírá perfektně, jen to člověk nesmí dělat často...
DELONG

#38 Příspěvek od DELONG »

Pikofarad píše:Už není 40%,jen 38.Na opici toho bude třeba víc :cry:

To buď rád že tam máš aspoň tú 38-ku .
Pred rokom alebo dvoma dávali v telke že rodina si kúpila cez 100 kusov alkoholu z obchodu s kolkom na uzávere pre svadobné účely . Pili tam hlavne ženy a o polnoci sa sťažovali že ich to proste "nechytá" . Chutilo to ako alkohol ale alkohol tam nebol :lol: . Tak to súbežne dali do TV a aj na štátnu obchodnú inšpekciu (ŠOI) a samozrejme urobili aj test na alkohol z výsledkom žiadny alkohol 0% :lol: . Samozrejme posledné slovo mala ŠOI .
Žiaľ neviem ako to dopadlo ale svadba bola drahá :lol: :lol: .

Ináč veľa druhov pálenky sa páli s kukurice (vypáli sa základná surovina - vodka) potom pridajú esencie a máš s toho treba UNICUM alebo aj vodku Vo35ka 35% .
:wink: Treba si však aj všímať tie % objemu alkoholu :lol: .
EKKAR

#39 Příspěvek od EKKAR »

DELONG píše:
Pikofarad píše:Už není 40%,jen 38.Na opici toho bude třeba víc :cry:

To buď rád že tam máš aspoň tú 38-ku .
Pred rokom alebo dvoma dávali v telke že rodina si kúpila cez 100 kusov alkoholu z obchodu s kolkom na uzávere pre svadobné účely . Pili tam hlavne ženy a o polnoci sa sťažovali že ich to proste "nechytá" . Chutilo to ako alkohol ale alkohol tam nebol :lol:
....
Můžou bejt rádi, že tam nebyl metanol - ten taky "chutí ako alkohol", akorát už po požití zhruba 1 poldecáku na osobu jsou takoví spotřebitelé žhavýma kandidátama na přidělení "zlatejch slavíků" = dvojice Bílá & Hůlka spolu s cvičeným vlčákem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#40 Příspěvek od mi-ro »

Ale jinak dobrý téma, co?. To by člověk nevěřil, co je tady na to odborníků. Prostě si dám o 2% osahu více a basta. Matematici, nebijte mě, kolik musím vypít 38% směsi navíc, abych pozřel stené množství čístého alkoholu?. Dříve 0,5l(40%) a nyní 0,526l(38%). Je to správně?
..to bude jen ňákej odpůrek
DELONG

#41 Příspěvek od DELONG »

EKKAR píše:
"zlatejch slavíků" = dvojice Bílá & Hůlka spolu s cvičeným vlčákem ..
:lol: :lol: :lol: to je dobré ešte že máte Bílou a Húlku :lol: .
Soemtron

#42 Příspěvek od Soemtron »

Testová otázka:
Z čeho Vás bude na druhý den bolet palice ???
1. 1/2 litru fernetu 38%
2. 1/2 litru kvalitní domácí slivovice
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
EKKAR

#43 Příspěvek od EKKAR »

Z toho, že to vypiješ zmixovaný ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Mysteri

#44 Příspěvek od Mysteri »

Keď je tu už konečne vlákno o chlaste, mám jednu otázočku: Vyrába sa ešte u vás ,,Švejkova kontušovka" ? v 80" rokoch sme to píjavali v práci, ale po prevrate už to u nás v SR niet dostať. :cry:
EKKAR

#45 Příspěvek od EKKAR »

UTFG - počet výsledků: 1 460 (0,60 s) viz http://destilaty.heureka.cz/kontusovka-zufanek-0_5-l/
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“