Hodnota podivnýho odpůrku.
Moderátor: Moderátoři
Hodnota podivnýho odpůrku.
- Přílohy
-
DSC01693.JPG- (44.98 KiB) Staženo 76 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Díky za navedení.
Ten můj je přerušenej. Mám tady 0,25-ku lanko s teflonovou izolací, Digiohmem 20L jsem změřil, že 0,02R je cca 60 mm. Tak ji tam napájím místo odporu jen tak do luftu. Je to snímací odpor v source Fetu generátoru konstantního proudu procesorový nabíječky LiPol, předpokládám, že hodnota nabíjecího proudu půjde přesně doladit podle ampérmetru "správnou délkou" lanka.
EDIT: termokonstanta mědi je 4 x 10-³ K-¹, konstantanu jenom 0,05 x 10-³ K-¹ - neboli 80x menší než čistý mědi. Ve stejným poměru se ti bude měnit i případná indikace nebo proudová regulace ....
A kutilmile - nelituju tě
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Kupte ... ALE KDE? Zejtra je Štědrej den a jestli to potřebuje co nejdřív zprovoznit ... první "normální provozní den" součástkovejch obchodů bude až v pondělí 28. prasinca... Takže jde spíš o to, jestli ta oprava vydrží, nebo jestli to je "hořák" a nepočká. Já osobně bych ale dal i ten Kanthal - do šroubovejch svorek, dobře utáhnout a na druhej konec těch svorek dát něco kratičkýho a pájitelnýho nebo přímo i ty svorky dal pájecí...
Tak tak, ale KDE? AME, GME, TME, nikdo nevede hodnotu pod 0,1R. Farnell píše u odporů příplatek 640 kaček za objednávku.
A ani nikdo nemá nic, že by 0,02R šla složit kombinací ze dvou či 3 kusů. Drát to jistí.
to Jodr: Je to strašně malý a stěsnaná SMD montáž. Tohle nabodování pájitelných vývodů se tam nevejde ani zaboha.
- Artaban001
- Přílohy
-
Rezistory (inform. obr.).jpg- (9.38 KiB) Staženo 81 x
- weed_smoker