Mam tento modul. Mal by mat vystup 50ohm
Spravil som si k nemu DPS na pripojenie cez DIL listu (okrem anteny). Skusal som na vystup pripojit BNC konektor. Antenu som spravil tak, ze som oholil 17cm koaxu(50ohm) tienenie prehol smerom k modulu, drat som nechal trcat 17cm (ako taky dipol)
Problem je, ze sa mi tuto antenu nepodarilo prisposobit. Vystupny vykon bol strasne maly.
Druhu moznost ktoru som skusal bola podobna ako prva akurat som neprehol tienenie smerom k modulu cize len prut.
Tu to tiez nebolo kto vie co.
Najlepsie vysledky som dosiahol vyhodenim BNC konektora a naspajkovanim obycajneho dratu 17cm.
Pri tejto antene sa mi uz podarilo prisposobit antenu celkom dobre. Jedine co som musel spravi bolo pridat protivahu na opacny koniec modulu ku GND (pruzinkovu antenku pre 433MHz).
Tu sa mi podaril dosah cca 1km (cez zastavane uzemie) s 5prvkovou Yagi na prijimaci.
Na merainie vystupu pouzivam uA meter diodu a antenku.
Co som robil nespravne pri prvych 2 antenach?
Celkom sa mi paci mat moznost antenu vymienit.
Exstuje este nejaka ina antena ktoru by som mohol vyskusat? Yagi a podobne rozmenre anteny nemozem pozuit kvoli umiestneniu.
Dakujem
P.S. viem ze to vyzera hrozne, uz som to tam menil tolko krat ze sa to zacina rozpadat