Top Arama

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Top Arama

#1 Příspěvek od Celeron »

Občas musím použít pro přístup do banky a státní správu IE11, protože mýho oblíbenýho Maxthona nechtěj. Vždy jsem měl nastavenej výchozí Google.cz. V poslední době se mi ale po každým spuštění nacpe do IE11 Top Arama. I když ve vlastnostech výchozí vyhledávač přepíšu na Google.cz, tak při dalším spoštění je tam Top Arama znova. Zkusil jsem všechno možný v nastavení IE a stále stejný. Že by mi tam prolezlo přes Avasta? Nevíte prosím někdo, jak se toho hajzlíka zbavit?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Přes Avasta občas něco proleze, dokonce mi nějakou chvíli cpal i svůj doplněk se srovnávačem cen. Podle všeho ta breberka ještě něco nechává v registru a taky modifikuje samotný shortcut na IE. Nejdřív bych zkusil ten shortcut, jestli tam za IE není ještě dopsaná nějaká adresa a pak vyresetoval IE do výchozího nastavení.
vladodyno

#3 Příspěvek od vladodyno »

Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

To je poslední dobou nějakejch vyhledávačů (yandex, tady tohle výše,..) a jiných kravin (gemius.pl) no seznam zakázaných adres v routeru se plní a plní :-)
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

vladodyno píše:https://www.youtube.com/watch?v=05F41vGU0B4

Ten postup je pro IE11 nefunkční. Provedl jsem ho krok po kroku podle Trubky a při prvním následným spuštění IE naskočil Google. Ale při druhým spuštění IE nebo po resetu PC tam byla Top-Arama znova. :evil:
Jirka

Jodr

#6 Příspěvek od Jodr »

Mám W7,podobně jsem si pořídil vyhledávač Bingo, jakmile jsem otevřel novou záložku v Mozille byl tam a ne a ne se ho zbavit. V registrech nikde nic, pomohlo až obnovení systemu podle předchozího nastavení.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
vladodyno

#7 Příspěvek od vladodyno »

Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Kde jsi k tomu přišel?
p32

#9 Příspěvek od p32 »

To by mě taky zajímalo, jak ti ostatní chytají viry. Já ne a ne a ne. :lol:
Do PC mi samozřejmě žádný AVG a Avast nesmí ani z rychlíku.
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Artaban001 píše:Kde jsi k tomu přišel?

To je na mě?
Pokud jo, tak nevím. IE jak jsem psal používám jen pro přístup na úřady a banku, nic v něm nestahuju. Vše jinak prohlížím v Maxthonu, tam ten hnojník není, asi je odolnej protože Maxthon není až tak moc rozšířený.
Chvíli to vypadalo nadějně, dokud jsem nevypnul PC tak se neobjevil. Jenže po dalším zapnutí je tady znova. :evil:
Jirka

satam

#11 Příspěvek od satam »

Jestli máš Avasta, spusť Test po restartu, pak ještě zkus ADWcleaner a můžeš i Malwarebytes Anti Malware.
Měl jsem před necelým rokem stejné problémy s jiným "vlezlým" vyhledavačem a to, co píšu, pomohlo.
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Mezi tím jsem nainstaloval Spyhuntera 4 a projel mašinu. No strašný, 350 hrozeb. Protože free verze neumí léčit, tak jsem vše dělal ručně v nouzovým režimu, protože spousta věcí zlikvidovat nebo vymazat normálně nešla. Naštěstí Spyhunter při klepnutí na hrozbu rovnou nabídně klíč registry, nebo umístění souboru takže to nebylo tak strašný. Dělal jsem scan 4x za sebou, postupně se snižoval počet hrozeb, trvalo mi to asi 2 hodiny ale podle Spyhhunteru mám čistou mašinu. Zatím vše chodí jak má, dokonce je PC tak o 1/4 rychlejší při boot.
Avast po startu před Spyhunterem našel pouze 3 problémy, zbývajících 348 mu asi nevadilo. :x To jsem si zase vybral antivir...
Jirka

satam

#13 Příspěvek od satam »

Nenadávej na Avasta, jednak je zadarmo a jednak má jinou "náplň práce", než Spyhunter.
xsc

#14 Příspěvek od xsc »

Předpokládám, že většina těch nálezů byla někde v tempu/cache prohlížeče, kde se nijak škodlivě neprojeví. Je dobré před takovýmto čištěním cache smazat, počet varování tím rázně klesne.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“