Výroba Power banky
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Tak ho změř se shozenou hadicí od turba k sání, aby motor při měření nasával opravdu jen okolní atmosférickej tlak ...misocko píše:turbo so startom nic nema,....a komresny mam 19
Turbo při točení motoru startérem nemá žádné otáčky ani tlak.
A kompresní poměr je daný konstrukcí motoru viz:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kompresn%C3%AD_pom%C4%9Br
je přímo uveden jako konstrukční parametr.
Takže EKKARE, s hadicí od turba , nebo bez ní je stále stejný.
K tej power banke tiez nema moc velky zmysel sa vyjadrovat, zalezi, ako casto ma byt pouzita, podla toho bud nahradny startovaci akumulator, alebo vykonny zdroj, schopny dodat stovky A, ktory zrovna nie je velky problem vyrobit lacno z niekolkych PC zdrojov, ktore sa daju pozhanat prakticky zadarmo, tu sa moze samponek opat realizovat
Vem si výkresy a vyčti to z okótovanejch rozměrů - až pak něco povídej. Mně bylo dovoleno změřit si ty kóty sám fyzicky na rozebraným dieselu s turbem. A spočítat rozdíl v objemu nad pístem v dolní úvrati a v horní úvrati ještě dokážu, Ludolfovo číslo mi taky z paměti ještě Dr. Alzheimer nevyhodil. A s PSDrem Šampónkem mě budeš moct srovnávat, až mi začne proud prosakovat tenkýma drátama, kde ho malá síla drátu bude zhubňovat na slabší a až začnu jiskřením kontrolovat kádéčka ...PeteBurns píše:Ekkare, niekedy by ti vazne nezaskodilo vstat od toho virtualneho sveta a prejst od teoretizovania ku praxi, lebo momentalne si utieram slzy od smiechu, nakolko tvoje mudrovanie pomaly zacina konkurovat samponkovi...
Kompresní poměr je dán a kompresní tlak se mění s opotřebením motoru a teplotou....
Mám dva výuční listy, provozní elektromontér a automechanik.
Že nerozumím elektronice ještě neznamená že nerozumím ničemu.
I mototory vybavené dvěma turby (biturbo) jsou nějaké zvýšení plnícího tlaku dosahovat až při otáčkách dost přesahujících volnoběh. Otáčky motoru při startu jsou o mnoho níž, takže turbo se ani neotočí.
EKKARE už to pochop.
A ještě, kdyby měl nafťák tlak 12 nebo 15, tak to bude točit, hulit blafat, ale nikdy se to startérem neroztočí, leda roztažením za traktorem.
Vyšroubuj si žhavič, nacpi tam barometr a uvidíš, samozřejmě u nevyklektanýho motoru.
https://www.google.cz/search?client=ubu ... 8QfP0qHQDw
SDI a TDI motor 1,9 má stejný kompresní poměr 19,5:1.
A powerbank můžu říct jen tolik že taky modelařím a auto s benzínovým motorem jde Lipolkou v pohodě nastartovat. Tedy pokud má slušnou kapacitu a není vyměklá.
Ovšem na konstrukci nějaké powerbank používané několikrát měsíčně bych ji určitě nepoužil.
Citroen CX turbo 2 měl max plnící tlak zvedlý až na 0,9atm.
Dalo se pohrát si s nastavením ventilu a přidat, většinou s fatálními následky na životnost motoru.