Sprej proti parazitům
Moderátor: Moderátoři
Mě ten šampón pro králíčka přijde naprosto v pohodě.
Navíc prý mají rádi vodu (na rozdíl od koček).
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Kočky nejenže se olizují, ale mají chabrus ledviny. Ani odbourávání paralenu a čokolády jim moc nefunguje, takže se jimi snadno otráví.
Žádný - jedna blecha se dá odchytit a pokud se to už rozmnoží v bytě tak jedině důsledná dezinsekce prostředí včetně zvířat. U osob stačí vykoupat a převléct, oblečení vyprat.Habesan píše:Otázka je, jaký prostředek byste zvolili pro člověka, když si přečtete jaké mají vedlejší účinky?
Jednou jsem to musel řešit pomocí přípravku Biokill. Dá se najít i řada názorů že je k ničemu ale úspěch závisí pouze na důslednosti postupu. Když v bytě není pes nebo jiné zvíře na které by se blechy "nachytaly" a držely se v jeho okolí tak napadnou jakéhokoliv hostitele a byt velmi rychle až katastrofálně zamoří. V mém případě jsem si invaze vůbec nevšiml a štípance jsem považoval za nějakou alergii.
Důsledná a účinná likvidace je ovšem zážitek. Uvedu postup který se 100% osvědčil a možná někomu může být užitečný:
Celý byt je nutné vyluxovat a sáčky vyhodit nebo spálit. Dále všude setřít prach a koberce, sedačku, postele apod. beze zbytku vystříkat dezinsekčním přípravkem Biokill, podlahy stačí důkladně vytřít. Lůžkoviny a všechny ostatní textilie vyprat na co nejvyšší teplotu a pokud možno do konce "bojové operace" odložit do nezamořeného prostoru. Po úklidu se musí všechny osoby vykoupat a vyprat šatstvo. Následně je nutné aspoň obden znova všechno vyluxovat s likvidací sáčků nebo obsahu filtrů. Případné jednotlivě se vyskytnuvší blechy na těle likvidovat průběžně ručně - za tímto účelem je vhodný minimální oděv.
Po inkubačním období 7-10 dnů je nutné tento "zásah" se stejnou důsledností opakovat i když nebude další výskyt. Ovšem při silné invazi se téměř jistě ještě nějaké blechy objeví. Dále stačí zvýšená pozornost, pravidelný úklid a po dalších 3-4 týdnech celou výše popsanou proceduru zopakovat jako "závěrečný preventivní úder". V případě výskytu v mezidobí samozřejmě "úder" zopakovat okamžitě.
Toto "odmoření" třípokojového bytu v mém případě trvalo do nulového výskytu asi dva týdny. Spotřeba Biokillu na 3 zásahy plus konečná prevence byla cca 20l, tj. při nejnižší ceně asi 2600Kč. Ale to může být velmi individuální podle okolností. Je možné využít dezinsekční firmy ale ty bývají značně dražší a hlavně za nikoho neudělají ty ostatní "opatření" bez kterých je to při silné invazi blech marný boj. Nikomu nepřeju aby musel absolvovat osobní zkušenost - je to skoro inspirace k napsání "Mein Kampf".
- Přílohy
-
Tygra+Vašek1.jpg- (181.62 KiB) Staženo 88 x
- weed_smoker
Spíš byl problém s odčervováním,když jsem veterinářce sdělil recept na odčervovadlo,tak se zhrozila (trochu česneku,chilli a cibule namelu v pastu,která se rozředí olejem a to se aplikovalo kočkám s pomocí inzulínky bez jehly do tlam,sám jím takový pokrmy normálně).Prej to může poškozovat játra a proto kočky nesměj česnek ani chilli.Je zajímavý,že ty chemický přípravky to prej nedělaj.
Co se týká oblbováků, tak jednou když se mu zacuckovala srst a nechtěl se nechat ostříhat tak po konzultaci se zvěrolékařem! dostal diazepam- pět tabletek po 5mg při jeho 3kg (kdyby si vzal člověk stejnou dávku na kg tak by to byla konečná). Byl dva dni mimo- vzhůru ale už se nebránil