I2C zbernica
Moderátor: Moderátoři
I2C zbernica
Da sa to nejak merat ?
Vdaka !!!
LOGAN je program pre PC - 8CH log analyzátor .Pripája sa na LPT port ,ktorý by si si mal chrániť odelením, lebo je velmi náchylný na zničenie./nemá žiadne ochrany/
Neviem či ho ešte zoženieš na www.hw.cz , ak nie napíš e.mail pošlem ho
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
zaujimava , nevies kde by sa to dalo na Slovensku zohnat ?
Mal by som o nu zaujem !
A tomu oddeleniu co pises stale nerozumiem .
Ako to robis v praxi to by ma zaujialo cim sa to ma vlastne
oddelit ?
Tu adresu ti poslem lebo som to nenasiel.
Zatial moc dik !!!
Príncip oddelenia spočiva v oddelení dvoch prvkov, tak aby sa navzájo nemohli ovlivnovať. LPT port na PC nieje chránený tak ako COM ,každe cudzie U vedšie ako 5V alebo skrat signálov na GND ho spolahivo zničí.
NAjlepšie odelenie je nejakým opto prvkom ,ale u vedšiny aplikacii stači aj nejaký oddelovač napr 4010
pre mna trocha neprakticke lebo PC ma chlapec vo svojej
izbe a ja mam dielnu v pivnici a to by som musel zakazdym
vynasat Tv hore alebo opacne . Alebo dalo by sa to pustit
hore aj po napr 15. m kably ?
Skor by sa hodila asi ta stavebnica .
Ak niekto vie kde sa da na Slovensku zohnat budem moc rad !
A mozno by ju poslali aj z Ciech - ozvite sa !
Este k tej zbernici , kedy je ona vlastne ziva alebo pracuje
stale ?
Neda sa jednoducho zistit napr. pripojenim nejakeho sluchatka
ze je ziva alebo nejak inak jednoducho zistit aspon to ze maka ?
Za odpovede vopred vdaka !!!
I2C zbernica má dve linky SDA -data, SCL - hodinový signál , tak že by malo isť napr osciloskopom odmerať hodinový signál, samozrejem sa dajú odmerať aj DATA ale tie budú závislé od premášanej informacie.
Max U na zbernici je 5,5V.
Inak mám jeden program, na testovanie obvodov tejto zbernice.
Neviem či posielajú stavebnice na Sovensko, ja to riešim poslaním do ČR k rodine a od tial my to dovezú.
Ale hodinové impulzy by mali isť asi stále . Niekde som videl rutinu pre komunikáciu , kde bolo chyba komunikacie hlásená po strate hodinového impulzu, tak asi ide stále.
Sluchátkom to asi nepôjde , lebo v špecifikáciach sa uvádza ,že pri standartnej prevadzke je f 100kHz ,v FAST je 400kHz tak asi tažko, jedine čitačom alebo osciloskopom.
Ligi daj mi tvoj mail a v pondelok ti poslem pokec ktory som k i2c robil pocas obhajoby.Mal by ti pomoct. SCL je pokojne meratelne hocijakim osciloskopom,ale na overenie si spravnosti poslaneho slova a akceptovanie prijimacom pomocou ACK je potrebny analizator,ktory si vie zapamatat udaje aspon v dlzke pol sekundy a potom ich vypisat.Na logan ti staci aj 486 aspon ja som ju na to pouzil.Pozeral som tu stavebnicu.Tu zbuchas aj doma a este usetris na postovom.