samponek píše:No jo, ale trafa jsou drahý a ne každý si ho může dovolit, spínaný je zadara.
Jen bych rád viděl zapojení spínaného převodního trafa pro 100V reproduktor.
Moderátor: Moderátoři
samponek píše:No jo, ale trafa jsou drahý a ne každý si ho může dovolit, spínaný je zadara.
Ano, nie je to problém, jen to cos popsal je naprostá pitomost. Mi-Ro chtěl vědět, čím by Bublifuk nahradil převodní trafo pro přizpůsobení normálního 8-16Ω reproduktoru právě ke 100V rozvodu ...PeteBurns píše:... SPWM zosik v D triede na primari so 100V vystupom na sekundari
EKKAR píše:Ano, nie je to problém, jen to cos popsal je naprostá pitomost. Mi-Ro chtěl vědět, čím by Bublifuk nahradil převodní trafo pro přizpůsobení normálního 8-16Ω reproduktoru právě ke 100V rozvodu ...
protože o tom právě ten 100V rozvod je, že nevyžaduje zesilovače a zdroje energie v místě reprodukce, kde stačí právě jenom ten přepínatelnej převodní transformátor = dostatek energie i pro hlasitou reprodukci se přenese právě díky tomu "vysokonapěťovýmu" (relativně) vedení, navíc konstrukce repráků většinou využívá vysokoúčinnostní měniče (tlakový reentrantní "megafony"). Ano, Bublifuk s Burnsem si všude nastrkají spínaný zdroje a nejlíp ještě "déčkový" zešilovače, my ostatní se spokojíme s těma trafama "na železe" ...PeteBurns píše:...opat nie je problem, odporovym delicom a malym zosikom, napajanym tym spominanym spinanym zdrojom
PeteBurns píše:EKKAR píše:Ano, nie je to problém, jen to cos popsal je naprostá pitomost. Mi-Ro chtěl vědět, čím by Bublifuk nahradil převodní trafo pro přizpůsobení normálního 8-16Ω reproduktoru právě ke 100V rozvodu ...
Aha, vidis, pochopil som to opacneTak teda beriem spat, opat nie je problem, odporovym delicom a malym zosikom, napajanym tym spominanym spinanym zdrojom