P.S. nouzově jsem ho vybrousil z hřebíku, ale není to ono.
Speciální hlavy šroubů (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Speciální hlavy šroubů (přesunuto)
P.S. nouzově jsem ho vybrousil z hřebíku, ale není to ono.
TA
The TA is a type of screw drive that uses a triangle-shaped recess in the screw head. Note that the sides of the triangle are straight, which differs from TP3 fasteners. Sizes include TA14, TA18, TA20, TA23, and TA27.[51] These screws are often found in children's toys, particularly from fast food restaurants. They can also be found in devices such as vacuum cleaners, fan heaters, elevators, camping stoves, Breville kettles, and Master Locks, among others, to help restrict access to the device internals.
Nedávno jsem kupoval http://www.gme.cz/sada-trojuhelnikovych ... f-p733-073
Teď se chystám na šrouby s hlavičkou do Y - tri-point. Tri-wing by byl, ale tri-point už ne
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Trojuhelníkový šroubovák (TA/TP) se většinou dá vybrousit ze zlomených šroubováků - jeden takový mám (původně myslím křížový šroubovák s rozžvýkanou špičkou) a funguje dobře.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
pepik9 píše:5 Point Star, 5 Point Torx..
Jo to je ono, díky. Konstruktéři spojovacího materiálu snad musí být masochisti...! Objednat lze asi zde nejlevněji
- Přílohy
-
5 Point screw.jpg- (5.64 KiB) Staženo 307 x
Jodr píše:.........Konstruktéři spojovacího materiálu snad musí být masochisti...! ....
Oni nemusia, oni sú!
Čo všetko sa musí vymyslieť na to, aby sa mohla navýšiť výroba pre "konzumný" priemysel...... už čakám na nerozoberateľné spoje - všetko zaliate do tvrdého sajrajtu, ale zvarené.
- serviceman