Magnetofon Tesla B730, vytahuje okraje pasku, prosim o radu
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon Tesla B730, vytahuje okraje pasku, prosim o radu
A je divné, že by se mezi řekněme Moravskou Třebovou, Šumperkem, Žamberkem a Litomyšlí nenašel žádný pamětník oprav a seřizování těchto magnetofonů, ani nikdo, kdo by o takovém věděl...
U těchto spojek je velmi důležité, aby prokluzovaly skutečně tam kde mají - na filcovém talíři a nesmí prokluzovat malá gumička, která je přitlačována na okraj unašeče nebo dokonce pohonny řemínek spojky. Jednou mě potrápila B73 která měla přivíjecí tlak za studena OK ale po zahřátí to ztratilo sílu a přestalo přivíjet - následek jasný - chomáče pásku lezoucí z magnetofonu a zničený pásek. Pomohla výměna filcu na spojce za nový.
Apropo. Hraje ti to vysoké kmitočty OK? 80% elektrických závad magneťáků je, že chybí výšky. Především musíš zajistit dokonalý styk pásku z čelem hlavy jinak budeš pořád bojovat s drop-outy - výpadky signálu vysokých kmitočtů a to počítám že nemáš probroušená čela hlav a univerzální hlavu nastavenou dobře jak výškově, tak hlavně její kolmost. Pokud nemáš kolmost opět ztratíš výšky.
Jinak Basfy i Emgetony nebyly zrovna extra kvalitní. DP26 špinil páskovou dráhu, je to teda kus od kusu, ale mě to dělá skoro polovina. Emgetony byly zvukově k ničemu na 9.53cm/s. Použitelné byly na 19,05cm/s. Nešpinily sice zase tolik dráhu, ale byl nekvalitní - nehomogenní magnetická vrstva způsobovala drop-outy.
Radím používat spíše LH pásky než LN, nají vyšší vybuditelnost, nižší šum a lepší hlazení povrchu - magnetická vrstva je jakoby lesklejší a tím to méně opotřebovává hlavy otěrem.
vysoké tony se zdají ok hlavy taky vypadají v pořádku dokonce i ten zvlněný pasek zatím má výšky ok a bez výpadku asi jsem na to přišel dříve než mu to stačilo pořádně ublížit jen na koncích kde je to zvlněné vice jsou slyšet výpadky zajimavé je to že je to vždy asi těch 5 min vice zvlněné a pak sem tam vlnka čekal bych to bude na celem pasku stejné
ale mam propojené přes zesilovač abych nemusel přehazovat bedny
vím že basf a emgeton neni to prave ale měl jsem je doma z dřívějška emgetony jsem měl dokonce dva nové ještě ani nerozbalené
teď jen čekám jestli to nebude dal ničit pasky.
http://www.vintageaudio.cz/product/lpr- ... ivka-1218/
- Přílohy
-
IMG100-compressor.jpg- (287.23 KiB) Staženo 237 x