oprava otočného sběrače
Moderátor: Moderátoři
- jarmilerik
oprava otočného sběrače
byl jsem postaven před úkol opravit otočný sběrač (4 kontakty)
Jedná se v podstatě o dva kusy DPS, kdy na jedné desce, která je součástí hřídele (kolečko o průměru cca 50mm) jsou čtyři nedokončené soustředné kružnice - dráhy. Deska je pokovena, nevím či stříbro, cín, či jiný materiál. Ta je v pořádku.
Protější kus (ten který stojí), má zničené jezdce, či jak tomu říci. Prostě ty pružné kontakty (které byly součástí druhé desky jsou polámané. Jsou to v podstatě takové plíšky, jako ve větších tahových potenciometrech.
Máte někdo zkušenost jak to opravit?
Desku vyrobím (má odtržené spoje), to není problém. Spíš bych potřeboval poradit s těmi jezdci. Většinou jsou nýtované do desek. Já je asi budu muset nějak pevně uchytit (pájení by asi nevydrželo). Jenže nevím, kde sehnat tak titěrný nýtky. Dále z čeho ten jezdec vyrobit.
Jedná se o nějaký řadič na převodovce, který vypadá podobně jako motorek stěračů a ten sběrač slouží pravděpodobně jako signalizace poloh hřídele. Takže odběr max v jednotkách ampér (šíře těch sběračů je cca 3mm)
Díky za rady.
- jarmilerik
- serviceman
Ty jezdce by se daly získat i z některých větších otočných potenciometrů, nebo z některých typů pračkových programátorů.
Ty jednotky Ampér se mi nezdají tak málo.
Velké tahové potenciometry mají jako sběrač "uhlík".
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- jarmilerik
- Přílohy
-
sberac3.jpg- foto3
- (191.04 KiB) Staženo 102 x
-
sberac2.jpg- foto2
- (228.66 KiB) Staženo 134 x
-
sberac1.jpg- foto1
- (275.67 KiB) Staženo 135 x