Rádia Tesla-regenerace baterií.

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#16 Příspěvek od Artaban001 »

Už jej dávno nemám. Psal jsem výše, že (asi Hadex) prodával do tohodle rádia (Avanti2) komplet osazenou a nastavenou desku někdy kolem roku snad 1995 nebo kdy za 130, nebo 150 korun. Tak jsem si jednu pořídil, zprovoznil jsem ji na 75cm dlouhou drátovou anténu a "trénoval jsem na tom slaďování VKV superhetu" Pak jsem ji rozebral.
Pak jsem komusi do stejnýho, ale již kompletního rádia vestavěl ten MF tranzistor dle návodu v Amatérským rádiu, protože "tupost" tohoto rádia byla všeobecně známá. (PS když najdeš v kterým amáru byla recenze a ta úprava, není problém to najít. Mám všechny amára co vyšly od 1952 až doposud komplet)
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Však já taky , a ta úprava NA VSTUPU je tam taky ................................................
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

ty úpravy "podle Tebe" jsem si tam asi nevšiml. Každopádně na pohled to nebylo špatný rádio, ale funkčně na tom bylo hůř, než nějakej ten "Levis" z Mexikoplacu (co se tenkrát houfně vozily z Vídně v devadesátých letech)
Hifista

#19 Příspěvek od Hifista »

U toho radiobudíku mně zaujala jeho reprodukce. Je tam použité jako repro něco, co vypadá spíše jako větší sluchátko, ale zvukově je to velmi dobré (na ty rozměry).
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“