Tablet GoClever Terra 70 W

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Tablet GoClever Terra 70 W

#1 Příspěvek od jjilek »

Dostal jsem pod ruku tento tablet s tím, že nejde zapnout. Vnější vzhled - téměř nepoužívaný. Zběžně jsem jej ohledal a nabil zcela vybitou baterku. Ani poté samozřejmě nenaskočil. Při nabíjení nadměrně hřeje schottky SS34 a nabitá baterie se rychle vybije. Dál už se mohu jen dohadovat, neporadí někdo, kde by se mohlo najít nějaké schema? I když jde o čínský skoro šmejd, stojí snad za pokus jej oživit. http://www.goclever.com/cz/produkty,c1/ ... vlastnosti
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Nevím, zda stojí za to marnit čas. Zkušenosti uživatelů.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ta dioda je OK? Ak ano, tak by sa malo zohrievat aj nieco ine, niekam ten prud musi ist...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Klidně může mít nějaký keramický kondík svod.
Připojil bych k akumulátoru ještě náhradní zdroj, jak se to bude chovat.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
mkat

#5 Příspěvek od mkat »

Mal som zo tri tákéto tablety.Podarilo sa mi ich rozchodiť tak že som na deň odpojil batériu.Potom som plne nabitú bateriu priletoval späť.Niekedy naskočil tablet hneď inokedy na viac pokusov.Batériu som pripájal z merákom na kontaktoch batérie.Keď mi napätie kleslo na nulu ,tak som batériu odpojil a pripojil znovu.Pozoroval som pri tom stav batérie.Keď batéria polôesla o 0,2V
tablet sa rozbehol,a dalo sa normálne nabíjať, diody sa nehriali.
Len bol problém že aj po vypnutí tableta sa batéria vybíjala.Preto som vyviedol z batérie von plusovy kablik a dal som ho na mikrospínač.Keď sa vnúčatá dohrali a vypli tablet,tak mikrospínačom odpojili batériu .Takto tie tablety používali dosť dlho.
Viem že to nie je odborná oprava,ale mne ,a hlavne ,deťom to vyhovovalo.Mali sa s čim hrať.Kým nerozbili display,ale to je už o inom.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem ještě (nakonec) zkusil triky podtle mkata. Nabil jsem neúplně aku, připojil a zkoušel tablet různě zapnout nebo i resetovat s pomocí vol+ nebo vol-. Všechno bez výsledku. Jen se podařilo zapnout a vypnout tablet, což se projevilo zahříváním procesoru a jeho vychladnutím. Ani na tmavém displeji nebyla vidět žádná kresba (pro případ, že by vypadlo podsvícení).
Standa99

#7 Příspěvek od Standa99 »

Záleží jestli to je HW nebo SW chyba?
Tenhle má napsáno, že je tam yonestoptech-it7008 deska. Tady (podle typu té desky) je vidět, jak si vytváří kartu, ze které tam dostal firmware.
Potom mě napadl ještě JTAG, na kterém by bylo vidět, jestli se vůbec něco děje.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jjilek »

Děkuji, mám stejnou desku:
Sice se displej nerozsvítí, ale to by snad nemuselo být na závadu. Nic za to nedám, když zkusím nahrát firmware.
Co myslíš s tím JTAGem? V tomhle směru moje znalosti končí.
Přílohy
board-x.jpg
(251.51 KiB) Staženo 115 x
Standa99

#9 Příspěvek od Standa99 »

Tohle je lepší obrázek, ale nic tam nevidím, co by tomu nasvědčovalo. Jde o rozhraní, na kterém by šlo sledovat inicializaci toho tabletu (boot) atd.
.
..
...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

Nechám to po neděli, ráno jedu někam na lyže, než roztaje sníh. Jen ještě musím vyzkoumat, kde
Edelson ( http://antgsm.com/showpost.php?p=216736&postcount=1 )
má ukrytý ten firmware. Na první pohled jsem to zatím nenašel.
Naposledy upravil(a) jjilek dne 07 led 2016, 14:17, celkem upraveno 1 x.
Standa99

#11 Příspěvek od Standa99 »

Já jsem vypíchl jen první příspěvek, v tom vlákně je i firmware, který snad půjde i stáhnout, nebo ho musíš najít jinde.
.
..
...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

Zatím se mi ten FW stáhnout nepodařilo, asi je 4share jen za peníze (cca 10dolarů). Stejně je to divoké, skáče tam všemožné. Asi to dám na extra desku abych mohl všechno ostatní případně smazat.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Na 4shared musis mat konto. Staci zaregistrovat na nejaku jednorazovu mailovu adresu, platit netreba nic.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jjilek »

Standa99 píše:Já jsem vypíchl jen první příspěvek, v tom vlákně je i firmware, který snad půjde i stáhnout, nebo ho musíš najít jinde.

Stáhnul jsem tyhle soubory a při jejich rozbalení se dějí věci :D Instalují se kromě zip 7 také kdejaké nežádané ruské programy, ale očekávané soubory nikde. Ještě, že jsem to zkoušel na holé desce bez nepostradatelných souborů. Takže XP znovu nainstaluji pro další pochybné případy.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Tak asi stahujes nieco ine... Ja som to normalne stiahol a nic sa neinstaluje. Stiahnes 3 casti RARu a rozbalis.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“