Opět LTE
Moderátor: Moderátoři
Záleží přece na tom, jaké kanály a v jaké síle pole přijímáš, jakou máš anténu a kde, jestli máš první zesilovač před nebo za filtrem, počítáno od antény, a jestli to rušení pochází právě od LTE, CDMA, či od čeho ještě, a jaká je jeho úroveň.
Koľko si zvyknú zapýtať "detektívi" za svoje služby?
- monterjirka
Duvsan píše:... dva filtre LTE a WiFi .. Dík
Největší problém dělají kanály LTE, které jsou přímo nad V. TV pásmem. To ale musí být dost ostře laděno a pokud tam nebude vhodná impedance a frekvenční charakteristika na vstupu a výstupu filtru, může být jeho účinnost degradována.
WiFi je cca na 3x vyšší frekvenci než je horní hranice TV pásma, to už nebývá takový problém, to může více vadit signál klasické GSM BTS na 900MHz, ale i např. CDMA nebo podobný signál pod IV. TV pásmem.
- Přílohy
-
hlášení.GIF- (14.06 KiB) Staženo 108 x
Duvšane, zesilovač metr od antény je na tom sice s přebuditelností asi o 7 dB lépe, než v anténě, ale na datové služby je i to moc blízko. Nevím, kolik máš metrů koaxiálu, ale pod 10 m od antény tím o moc víc nevyřešíš.
Takový filtr LBF790 potlačí LTE v ideálním případě o nějakých 6 dB, to samo o sobě většinou nic neřeší, ale lze je úspěšně kaskádovat. Nepotřebuješ-li přímo kanál 60, tak existují filtry s nižší frekvencí zlomu a lepším potlačením LTE.
Nevím, jaké kanály přijímáš, to tu mělo být jako první: dalo by se tomu pomoci selektivní propustí pro konkrétní kanály.
- Přílohy
-
analyzátor.PNG- (6.39 KiB) Staženo 86 x
Já bych řekl, že k vyjádření problému odladění K60 od LTE, které je silnější, je ta malůvka dostatečně názorná.
Mrzí mě, Bobobo, že je to o tolik, proto jsi nepořídil s filtry, které mi stačily tady.
Stejně jsem dodnes nepochopil, jak mohl někdo vzdělaný z vysílače Černá hora odstranit K61 (náhradou je K38), aby uvolnil místo pro LTE, ale současně tam nechat třetí MUX na kanálu 60.
Asi to ukazuje zase jen na to, jak vzdělaní odborníci o tom rozhodují, když nám, přízemním pidivajzníkům, bylo jasné, že to nebude dělat dobrotu, a praxe to potvrdila.
Bobobo:Nic proti tomu jsem také nepsal, jen to že je potřeba nejdřív zjistit odkud to rušení přichází a na základě toho teprve navrhnout řešení, čili vhodný filtr poněvadž těch je na trhu jaksi něúrekom a zdaleka ne každý zabere všude. Nic víc, nic míň. O tom zda-li to měření provede Petr nebo Pavel jsem nepsal ani půl slova.