Pračka ÖKO LAVAMAT 6200W, výměna ložisek
Moderátor: Moderátoři
Pračka ÖKO LAVAMAT 6200W, výměna ložisek
Naše pračka má buben nerezový, s litinovým ložiskovým(?) křížem a předpokládám, že výměnu ložisek lze provést relativně jednodušeji po zadního odkrytování pračky, demontáži řemenice a kříže. Můžete mi, prosím, potvrdit tento můj předpoklad, případně laskavě poradit? Děkuju.
http://elektrotanya.com/aeg_lavamat_620 ... nload.html
Nějaké videa máš i na YouTube,ne přímo na tento typ,ale to bude stejné,nebo podobné.
- Artaban001
Tak toho, co popisuješ, jsem se obával. Právě YouTube jsem v minulých dnech intenzivně prolézal. Všechny návody se tam ale zabývají pračkami s plastovými vanami. To, že se nejen YouTube, ale nikde nezmiňují o vanách nerezových, mě naivně navnadilo, že bych to mohl mít jednoduší.
Díky!
- Artaban001
Bát se toho nemusíš, důležitý je si vše důkladně prohlídnout a ujistit se, zda na to máš, nebo ne. Demontovaný trubice si klidně poznač, dráty jsou většinou na konektory - pokud ne, tak poznačit. Pokud máš servisní manuál, tak se s ním už seznamuj (stačí obrázky). Budeš potřebovat ještě pomoc jedné osoby, která nemusí znát detaily. jestli nejde sundat závaží, tak je vana těžka.. Vanu rozpůlíš až mimo pračku. Na skládání je nejpracnější nasazení manžety (spojuje vanu s přírubou dvířek)