Počítač HP 15. Bývam v paneláku a wifi je umiestnená vo vedľajšej izbe, keď hodne, možno 4 metre od notebooku. Miestosti nedelí žiadna hrubá, nosná stena. Je to obyčajaná priečka, kantovka.
Avšak signál mi ukazuje len 3 paličky. Donedávna ukazoval plný stav, 5 paličiek.
Myslel som si že je to chyba routru. No myslím že to bude chyba skôr prijímača (či ako to nazvať) v počítači. U známych na dedine som v miestnosti bežne chytal aspoň 5 wifi sietí v okolí. Teraz nechytím ani jednu. S telefónom chytám siete bez problémov.
Zrejme mi nejakým zázrakom (žeby sa dostávalo k slovu slušne povedané kazítko?) prijímač v počítači stráca citlivosť na wifi. Rozoberať počítač s neistým výsledkom sa mi asi nebude chcieť. Taký odborník nie som, i keď je fak že pevný disk sa mi podarilo vymeniť ale na viac zásahov si netrúfam.
Nevyriešila by môj problém nejaká takáto anténka (https://www.alza.sk/d-link-dwa-172-d222 ... d=18851697)? Nikdy som niečo podobné nemal, ale ak rozumiem správne tak by to malo byť pre počítače ktoré nemajú vstavanú wifi.
Prípadne aký typ vybrať aby mala čo najväčší zisk? To je predpokladám to dBi. Bežne vidím 3 dBi. Ak chcem výkonnejšiu, tak aj to číslo pred dBi musí byť väčšie, je tak?