Ponorný ohřívač vody

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

To si dej patentovat! :lol:
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

je to kolektivní nápad a zlepšovák z vojny (ZVS) když jsem sloužil u Strakonic a došel propan v bombě...vojna základ života
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
FERYACT

#18 Příspěvek od FERYACT »

Viděl jsem vyrábět topné spirály a divím se že to vůbec někde funguje.Každého školím že k topné spirále se má chovat jako k živému vodiči.
Peterseal

#19 Příspěvek od Peterseal »

fredis píše:Blbost! Pokud se používá jak má tak se nic nestane. To bys nesměl používat ani sporák s klasickýma plotýnkama. Ten taky můžeš nechat zapnutý naprázdno bez hrnce s vodou. :wink:

Ak je sporak v dobrom technickom stave a spravne nainstalovany, tak sa nic nestane.
fredis

#20 Příspěvek od fredis »

Přesně totéž ale platí i o tom ponoráku :roll: :lol:
Peterseal

#21 Příspěvek od Peterseal »

Lenze u neho ta "instalacia" je velmi relativny pojem.
Michal22

#22 Příspěvek od Michal22 »

Konosuke- dobrý, jenom je škoda, že dost tepla uteče mimo ten plecháček. Ale budiž :D
Bezpečnost ponorného vařiče- podstatné je, že kdykoliv se od něj člověk vzdaluje, tak MUSÍ VYTÁHNOUT VIDLICI ZE ZÁSUVKY. Pak se nemá co stát.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Habesan »

Srovnatelně nebezpečná je páječka.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Ked ju mas v stojane, tak sa nestane nic aj ked ju zabudnes vypnut.
Michal22

#25 Příspěvek od Michal22 »

Nesmí se ti stát co mě zamlada- strčil jsem trafopájku pod postel, ale nevytáhl jsem ji ze zásuvky. Pod tou postelí se o něco zmáčkla spoušť a smyčka se dotýkala lepenkové krabice. Když jsem se za nějakou dobu vrátil do svého pokoje, tak tam bylo trochu bíle nadýmeno, v krabici vypálená asi 5cm díra 8O
Tenkrát jsem měl ku.evský štěstí...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kvicala_r

#26 Příspěvek od Kvicala_r »

tak teď jsi mě pobavil... a měl si samozřejmě smůlu i štěstí zaráz... :lol: :lol: :lol: :lol:
já si tak kdysi ohříval ve vodě bužírku, aby šla navléct a nějak sem na ni zapomněl. Vzpomněl sem si, až mě praštil do čenichu hutný plastový smrad..
konosuke

#27 Příspěvek od konosuke »

tak ! novej bazmek je doma, čínu nechci tak z Polska, Eliko 500W materiál (slitina) Kanthal, Sweden, stříbrná medaile EU za jakost, proč to píši ? my už nedokážeme vyrobit doma ani hentakúto primitivní věc, do háje s tím
http://img24.cz/images/50091108671505191741.jpg
PS. ochranný nulák vidlice má
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Artaban001

#28 Příspěvek od Artaban001 »

Když jsem nedávno měnil "topítko" v pračce, tak byla spirála přerušená a pojistky nelétaly. Jen jsem si jendoho krásnýho dne uvědomil, že po půlhodině praní by měly ty dvířka být nepříjemně horký a ne studit. V servisním manuálu byla zmínka o integrovaných tepelných pojistkách. V popisu náhradního dílu ty pojistky byly taky. Takže věřím, že současný ponorný vařiče ty pojistky mají taky.
U ponorné konvice, kterou jsem kdysi opravoval a poté zkoušel se otevřel dekl. Tudíž voda při varu ve stavu páry nešla na parní kanálek a nevypl bimetal. Voda komplet (asi 2L) vyvřela a konvica byla vypnutá druhým stupněm ochrany (bimetal na spirále) Třetí stupeň ochrany konvici definitivně odstaví, pokud se po vypnutí nenechá voda uklidnit (zbytkový teplo ohřívá ještě pár vteřin po vypnutí).
Dneska když jsou firmy v obavě před žalobou z každý uživatelovy nešikovnosti, tak se do všeho montuje nespočet různých ochran, který časem znefunkční i jinak dobrý výrobek (jsou to kurvítka)
konosuke

#29 Příspěvek od konosuke »

kurvítka jsou všadě okolo nás...od zapalovače, kafemlejnku až po dvd rekordér a telekomunikační satelit, nemocná společnost spotřeby a plejtvání
Hydrawerk

#30 Příspěvek od Hydrawerk »

konosuke píše: my už nedokážeme vyrobit doma ani hentakúto primitivní věc, do háje s tím

Eta ještě něco podobného dodává za 599 Kč. http://eta.cz/ponorne-ohrivace/cestovni ... -019190060
Ale nevím, k čemu je to dobré. Na cestování v rodině používáme malou plastovou varnou konvici. Od roku 2000 už jsou dosti levné. Za 599 Kč se určitě nějaká koupí.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“