TV technika model 21.6.600, nejde zvuk

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hubi

TV technika model 21.6.600, nejde zvuk

#1 Příspěvek od hubi »

Prosím o pomoc. Nejde mi zvuk u TV technika model 21.6.600. Mám ji vyhodit, nebo se najde rada.
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

rad by byly spousty.
třeba: VOL+
jirkati

#3 Příspěvek od jirkati »

Má ta TV výstup na sluchátka? Tam zvuk jde? Má i nějaké vstupy (SCART, HDMI) a z nich zvuk funguje? Zvuk přestal jít skokem za chodu nebo se postupně zhoršoval? Není zapadlé tlačítko MUTE na ovladači?
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Nejkurioznější závadou, když nešel zvuk, bylo u jedné telky zvědavé děcko, které píchlo slabým pletacím drátem do mřížky a repráku se to "nelíbilo"...
hubi

#5 Příspěvek od hubi »

ten zvuk začal zlobit tím, že v repro prsklo a bylo ticho na 2s a pak zase šel. Z Tv jdou napojit repra k PC z předzesilovače (napájené na desce), ale je velmi slabý zvuk. Vypadá to na zesilovač TV.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Podobný problém máme u naší televize JVC (pajšl bude možná stejný, minimálně už proto, že tyhle telky mají stejné menu).
Schema jsem nenašel, tak jsem bádal naslepo, přišel jsem na to, že vypadává napájení pro NF konec. Ale nedopátral jsem proč.
Tak jsem to vyřešil bedýnkama za 170kč, které mají napájení z USB. Pro připojení NF jsem použil sluchátkový výstup.
Má to dvě nevýhody- nefunguje funkce Mute (u tohoto TV prostě umlčuje pouze NF konec, ne sluchátkový), po vypnutí v důsledku zakolísání napětí na USB bedýnky třikrát "ducnou".
Až se tam vysere něco dalšího, tak TV odvezu do SD.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“