Zapojeni primotopu
Moderátor: Moderátoři
Zapojeni primotopu
- serviceman
Nejsem si jist, jestli některý dodavatel vyžaduje pro přiznání sazby pevné připojení, ale přímotopy vybavené vidlicí se připojují přes zásuvky běžně. Odstranění vidlice, nebo jiná úprava je nedovolený zásah do spotřebiče, většinou spojený se ztrátou záruky. Záleží co na to v konkrétním případě řekne revizní technik - pro přiznání příslušné sazby se revize vyžaduje. Doma to mám přes zásuvky a nebyl s tím problém.
Navýšení celkového příkonu o 14kW je značné, měl by mu odpovídat celkový stav elektroinstalace a hodnota hlavního jističe před elektoměrem. Navýšení příkonu by mělo být teoreticky projednáno s dodavatelem el. energie.
- weed_smoker
Samostatný jistič pro každý obvod je nutný. Připojení dvou přímotopů čili 4KW na jeden obvod by jistič 16A ani dlouhodobě neudržel. V případě připojení přes zásuvky lze tyto také jistit na max. 16A.
ohryzek36 píše:Mám to stejně - stykač řízený HDO, za ním třífázový jistič na boiler + 5 16A jističů na 5 přímotopů - na přímotopy jsou zásuvky, takže v případě nutnosti se dá použít i na něco jiného -
Loni jsem zapojoval defacto úplně to samé. Jen bojler a přímotopy měly extra stýkač a celé to mělo dva režimy HDO.
V praxi (aspoň u nás) to montér často stejně spojí jednotně na impuls D45 - NT 20 hodin. U starších instalací na to oddělení TUV při přechodu na přímotopnou sazbu zatím nijak netlačili.
V tom případě nejspíš tazalel mdrugdis pozapoměl, že v Anglii, což je ta země, kde bydlel ten pán, co nechal (málem) uštvat toho koníka, se celkem běžně používá dvojité W, a ten pán ho měl ve jméně.fredis píše:milin píše:Kolík maji "W.
Tak si to přečti a budeš vědět.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Takže údaj, že jsou dvoukilowattové (mimochodem bylo uvedeno "Zákazník si koupil 7ks dvoukilovatovych primotopu" - tedy jak už je řešeno v předchozím příspěvku v versus w, navíc si myslim, že by mělo být písmenko t dvakrát) je pro něj bezcenný...
Takže mu odpovím (snad správně): mají 2000W