Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Jimmi2

#436 Příspěvek od Jimmi2 »

Tak ta Vermona je opravdu kühl :D
Celeron

#437 Příspěvek od Celeron »

Budou prověšený repráky a budou drbat. Asi před 10 lety jsem v nějakým dvoubednovým basovým Regentu všechny 4 repráky otáčel o 180 st. a myslím, že na to brnká dodnes.
Jirka
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#438 Příspěvek od Celeron »

kewin píše:ty svičky na vanočni stromeček pamatuji jako ditě..... už za mně nebyli nejmladši... ale byli pěkně.......

Ty nám svítěj na stromku ještě dnes. Odhadem už 55 sezónu. :wink:
Co dnes vydrží záruku :?: :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kewin
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od kewin »

kdyby někdo mněl podobne tak bych je rád odkoupil a nebo vyměnil lezu po ruznejch vetešich a na žadny se my nepovedlo natrefit........jinak šli do toho ruzne žárovku pamatuju takove houby špičky ruznobarevné a mnoho věci..... :wink:
radioelectrum

#440 Příspěvek od radioelectrum »

Ty svíčky jsou asi novější, po podrobné prohlídce podle mne jsou z novějšího plastu než se tenkrát vyráběl.
Rádio Selga a Mobil již fungují.
rnbw

#441 Příspěvek od rnbw »

Aj kabel vyzera byt moderny. Myslim, ze sa tie sviecky dodnes vyrabaju.
ZVUK2000

#442 Příspěvek od ZVUK2000 »

rnbw píše:Aj kabel vyzera byt moderny. Myslim, ze sa tie sviecky dodnes vyrabaju.

Právě že ne. Už víc jak 20 let musí mít síťový kabel dvojitou izolaci. Ale na druhou stranu mne napadá jak se potom řeší kabel mezi žárovkami :roll:
rnbw

#443 Příspěvek od rnbw »

Kabel stale vyzera rovnako:
http://www.exihand.cz/vanocni-souprava- ... skup68.php

Tazko povedat, ako je to s bezpecnostou. Bud ten kabel ma dvojitu izolaciu (nevidel som ho vnutri) alebo na to doteraz ziadna kontrola neprisla :D
radioelectrum

#444 Příspěvek od radioelectrum »

Ono ani na té krabici není napsáno kdo to vyrábí, takže to může být třeba i čínská napodobenina ? typ plastu by tomu odpovídal.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od Lukas-Peca »

Před pár lety jsem viděl úplně stejné svíčky zakoupené nové v kamenném elektroobchodu, byly made in PRC. Vydržely svítit půl hodiny, pak nastala řetězová reakce a všechny žárovky vyřachaly. Při reklamaci bylo vyměněno kus za kus, situace se opakovala.
weed_smoker

#446 Příspěvek od weed_smoker »

Ty žárovky z Asie mívaly zkratovač,kterej zajistil,že zhasne jenom ta prdlá a ostatním naroste napětí o podíl napětí jedný/počtem ostatních.Nejvíc na to trpěly ty řetězy s bezpaticovkama v bodlinatym držáku z bílýho plexi,který se nasazovaly do zelenejch soklů s řetězem.Vždycky na jeden úsek byla jedna bez barvy a v tý bylo přerušování bimetalem (ty byly nedostatkový a nahrazoval jsem je "startérovejma skleničkama" s paralelním 100-470nX2 kondíkem).Po 2-3 sezónách se řetěz vyhodil,cena odpovídajícího počtu žárovek překročila cenu novýho.Ani jeden ten řetěz neměl kabely s dvojtou izolací(všecko tmavozelenym lankem TR64 0.25),ty lepší měly aspoň odlitou vidlici třídy II a ty horší jakousi napodobeninu historický minividlice s rozřízlejma kolíkama.
Zejména kvůli tý "zkratovací vlastnosti" (jednou to čaplo a hrozně to smrdělo) jsme přešli na LED řetězy nejdřív výroby na koleně(řízenej EPROM27xx(asi se SW AWARD 486DX,8xC ovládala počet aktivních světýlek 1 barvy) a 7496(5xA,ovládal zrovna aktvní barvu/-y),celý to řídily dva 555 v astabilním režimu,na výstupech 5xBD242+8xBD139),následně koupenej 10m 4kanál(řízenej obvyklym L-803A) s 24V adaptérem do zásuvky.
Sendyx

#447 Příspěvek od Sendyx »

ok1hga píše:
radioelectrum píše:-Zesík pro hudebníky se sice nevleze do batůžku, ale nezachránit jej by byl hřích

to jo . . .
a má to reverb ?

Měl by mít, je to 30H tedy "mit Hallefekte", pokud to někdo neukradl.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
weed_smoker

#448 Příspěvek od weed_smoker »

V nějakym starym krámu z ústředny jsem našel další lampy s lamelovou paticí, 2xAF7(zlacený TUNGSRAM,neodřený),2xABL21(jedna TUNGSRAM zlacená do čtvrtiny špinavá,neodřená/druhej kus TESLA špinavej,zčernalej,vakuum OK) a VALVO 4673(zlacená s cenou 60,- a potiskem WEHRMACHT,neodřená,špinavá).
Vyměnil bych to za obvody v DIL (konkrétně SAE800,UAA170(ne 180),U806+807(2+2) nebo nějaký HCNW3120 Dále DIL bublinový LED displeje 4-místný(dvě barvy 4+4ks) a TIL311(červený,žlutý,zelený-jaký budou,nejlíp ve 2 barvách 6+6ks).Ty hledaný dekodéry74143 nebo ruskej barevnej VFD maticák ITM-2M tu nejspíš nikdo mít nebude.
rnbw

#449 Příspěvek od rnbw »

Pri kontajneroch som nasiel monitor Hyundai ImageQuest v773. Vyzeral neposkodeny, vratane VGA kabla. Funguje, akurat cierna je velmi svetla (ked stiahnem v servisnom menu black level na 0, tak je to pri nulovom jase takmer OK) a nefunguje korekcia podusky a nieco smrdi.
rnbw

#450 Příspěvek od rnbw »

Dnes som doniesol meteostanicu Z31092. Boli v nej aj baterie - vybite, stacilo vymenit a funguje :) Akurat k nej nemam vonkajsiu cast.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“