Spíš mě teď trápí jiná věc v jiném projektu- mám vytvořenou knihovnu součástky (SMD modul), zapojím jej ve schematu, dám vytvořit desku. A teď nastává problém- nejsem schopen s tím modulem pohnout funkcí Move. Nejde prostě označit, aby s ním šlo pohybovat
EAGLE - otázky a odpovědi
Moderátor: Moderátoři
Spíš mě teď trápí jiná věc v jiném projektu- mám vytvořenou knihovnu součástky (SMD modul), zapojím jej ve schematu, dám vytvořit desku. A teď nastává problém- nejsem schopen s tím modulem pohnout funkcí Move. Nejde prostě označit, aby s ním šlo pohybovat
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
S ostatními součástkami jde hýbat normálně.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Je dost pravděpodobné, že jsem při vytváření .lbr něco udělal blbě- přece jen si s Eagle furt nějak nemůžu potykat. Vytářím něco jen občas, pak to někdy bývá jak porod
A napodruhé to najednou šlo
Tak nevím proč, ale děkuji
chci nechat dělat u plosnaky.cz tři DPS(varianta levný 1-straný DPS max.velikosti 0,75dm2), které budou na jedné desce a pak si ji doma rozřežu.
Mám dotazy:
- jak vymezit ohraničení jednotlivých destiček navzájem, abych se v tom při kreslení spojů na DPS vyznal. Ve vrstvě dimension nakreslit pomoci wire?
- jen se ujistím, že chápu dobře orientaci návrhu, abych to neměl zrcadlově převrácené: vrstva bottom je při pohledu shora jakoby rentgenovým pohledem skrze plastovou destičku a vrstva top je normálně viditelná, tak jak je vidět pohledem shora?
- protože uvažuju na navržených DPS další dodělávky, chtěl bych na volných místech, kde nejsou navrženy žádné cestičky udělat universální část, kde budou v rastru po 2,5mm volné pájecí plošky. Dají se umístit nějak automaticky do rastru a bez návaznosti na obrazovku se schématem?
Předem díky, za tipy.
* ano, chápeš to správně
* rastr, do kterého budeš umisťovat si nastav příkazem Grid. Poté tam vkládej "Via". V případě, že jich bude hodně, tak jich udělej pár a pak Copy/Paste.
Pro nějaké další grafické využitá bych potřeboval změnit barvu Vias a Pads na mnou přesně definovanou barvu (nestačí mi pár barev, které ta jsou přednastavené)
Jde to nějak jednoduše udělat?? (Vias a Pads - barva 16,86,137// stopmask 99,100,102)
(pak bych to potřeboval i vrátit
Díky