Telefonni kabel s koncovkou RJ11, ruzny pocet pinu

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Telefonni kabel s koncovkou RJ11, ruzny pocet pinu

#1 Příspěvek od robo »

Hodlam koupit telefonni kabel k pevne lince od UPC, 20m. Ale nevim presne jaky koupit, pocet pinu. Prosim o radu jak to je. Nebo kdyby z Brna nekdo mel takovy kabel a nepotreboval ho, rad ho koupim. Dekuji
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Stačí úplně normální telefonní čtyřlinka, koupíš kdekoliv. Jinak na telefon stačí i jakákoliv dvoulinka, zapojíš jen střední dva na RJ11.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Takze ctyrlinka s RJ 11 staci. To jsem potrebova vedet. A ten zbytek pinu, proc tam je, jen zvedavost.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Jo to nevím, nejsem telefoňák. U mamky jsem to tak zapojoval, taky má pevnou od UPC. Stačí opravdu jen střední dva, ale ta běžná telefonní čtyřlinka je levná a dostupná. Navíc pak líp drží nacvaklá v tom RJčku.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

robo píše:A ten zbytek pinu, proc tam je, jen zvedavost.

No a jak myslíš, že se přepíná hovor z jednoho telefonu na jiný? :lol:

Obrázek
nebo
Obrázek
Naposledy upravil(a) p32 dne 20 led 2016, 12:28, celkem upraveno 1 x.
dreamer

#6 Příspěvek od dreamer »

Jinak konektor k pevné lince by měl být RJ12 - 6 pinů ale některé konektory dva krajní piny nemají osazené. RJ11 se nejčastěji používá k připojení sluchátka. Ale fungovat bude taky. Stačí prostřední dva piny zapojit jak už psal forbidden.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Pokud to budeš mít jen pro 1 telefon, tak stačí použít jen prostřední pár vodičů. Pro vedení telefonní linky jsou pro to i volné vodiče u síťového kabelu s konektorem RJ45, ale musíš si to propojit pak sám.
weed_smoker

#8 Příspěvek od weed_smoker »

Kabely RJ11/12 se zapojením 1:1 jsou 2-žilový,4-žilový a některý 6-žilový.Na jeden "pasivní" telefon jsou obvykle zapojený pouze piny 3,4(červenej a zelenej) na 1 pár vedení a přístroj je napájenej z telefonního 48-120V rozvodu.Některý přístroje používaly čtyřvodič,u něj jsou zapojený piny 2,3,4,5 (navíc žlutej a černej drát).6-vodiče s plnym obsazenim vidlice RJ12 mám jen dva a netušim k čemu jsou.Krom uvedenejch barev tam je,tušim,modrej a bílej drát na piny 1 a 6.
Použitej kabel snadno zjistíš pod krytem zásuvky na zdi.Když tam budou zapojený 2 dráty,bude 6-vodič zbytečnej.
Naposledy upravil(a) weed_smoker dne 20 led 2016, 14:10, celkem upraveno 1 x.
Cowley

#9 Příspěvek od Cowley »

dreamer píše: RJ11 se nejčastěji používá k připojení sluchátka....

Pro sluchatko byva RJ10, tzn. 4 poly se 4 nozi. A to v zasuvce pro RJ11/12 nedrzi.

RJ11 jsou 6-polove se 4 nozi
RJ12 jsou 6-polove s 6 nozi.
lumca

#10 Příspěvek od lumca »

Na běžné propojení koncového rozhraní ÚPS u účastníka a tel. přístroje stačí běžná dvojlinka v konektorech RJ11/12 (zapojeny vnitřní dva piny, většinou barva zelená a červená), protože se používají (bavíme se o běžném zapojení ať už v ÚPS nebo ve VoIP sítí UPC) pouze tzv. dráty "a" a b". Více vodičů není u běžného tel. přístroje potřeba. Další vodiče (4 nebo 6) se používájí pro speciální tel, přístroje jako jsou systémové telefony, různé sekretářské systémy, apod.!
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

V tom RJ11 konektore na VoIP gateway casto byvaju prave len tie stredne dva kontakty osadene.
FatBoySlim

#12 Příspěvek od FatBoySlim »

Zdravím vás,
asi budu za hňupa, ale musim se zeptat. Dělám rekonstrukci bytu a už jsem v závěrečné části. Potřebuju nějaké internetové připojení. Jediné co je u mě dostupné bude O2 po telefoním kabelu. Při demolici příček jsem vyškub starou telefonní zástrčku a dráty navedl na místo nové. Nyní mám krabičku a z ní 4 dráty ZELENÝ, ČERVENÝ, HNĚDY a ČERNÝ.

Potřeboval bych tedy ujistit, že mi půjde internet od O2 a zároveň se zeptat jak mám zapojit dráty do konektoru a do jakého konektoru. Většinou vidím na netu místo černého modrý a pruhované barvy.

Děkuji za odpověď

Ondra
Přílohy
dfdfd.jpg
(203.07 KiB) Staženo 371 x
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“