Hlučný ventilátor Gembrid
Moderátor: Moderátoři
Hlučný ventilátor Gembrid
Původní je akasa DFS122512L. Nemá někdo tento starý? Mám jeden starý ze zdroje, ale ten je neřízený má jen dva fousy, nevím, jestli se dá použít vrtulka.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Peterseal
Inak s ulomenou lopatkou mam inu skusenost. Ked som brigadoval v jednom obchode s potravinami tak tam sa v mrazaku urvala jedna lopatka na ventilatore vo vyparniku. Paaaani to bol taky hluk ze to nebolo mozne, nehovoriac o tom ze sa cely sklad sa triasol ked ten ventilator bezal
Ty vrtulky se obvykle dají vyměnit, když přijdeš na to jak je demontovat (segrovka apod).
Mohl by být problém, že jich je lichý počet. Naproti je prázdno.Michal22 píše:vylomení lopatky naproti
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
No a tohle je 120mm větrák, ne? Tak si sežeň vyřazenej ATX zdroj a z něj ten větrák vem. Že je neřízenej (= 4 fousy), nevadí, na 12V bude relativně tichej, no a když mu zhotovíš jednoduchou automatiku řízenou termistorem, budeš víc než spokojenej. Tohle jsem měl u starý grafiky, větrák moc řval, tak jsem vzal 1 darlingtona, termistor, kundík a víceotáčkovej trimr, otáčky se regulovaly podle teploty čipu a tím trimrem byla cílová teplota nastavitelná.
Nebo je tady možnost připojit ho mezi +12V (+) a +5V (-) - pojede na 7V.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill