ZIRCON T_premium

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

ZIRCON T_premium

#1 Příspěvek od Duvsan »

Priniesol sused, že nefunguje. Pomcou DO sa zapne, červená LED svieti, TVP prepne do AV a to je všetko, ďalej len tichá tma. Vypnúť nejde. Vizuálna obhliadka neodhalila nič. Na sekundáre zdroja je 5V stabilných, viac napätí tam asi nie je. V čom môže byť chyba? Ak ide o naborený SW, tak to konečná. Máva to nejakú chronickú závadu? P
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Nejsem si jistý, ale myslím že nějaký podobný Zircon jsem na stole měl, byly tam nějaké další stabilizátory (snad LD1117?), které dělaly 3,3V pro logiku. Zkus to ještě jednou omrknout.
P.S.: a nemá se rozsvítit zelená LED?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

5V tam bude určitě, FB si to pohlídá ale co filtrace? Zkus k tomu kondu přidat na zkoušku jiný. No a když to nepomůže, tak je to vyřešeno.
PS FB není v tomto případě facebook.
..to bude jen ňákej odpůrek
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Feedback? :D
1117 som našiel jeden, za ním je tých 3,3V. Ešte sú tam dva H136, nezistil som, že to je, asi stablec. Pri oboch sú malé cievky na ferite. Za jedným je 3,3V a za druhým nie. Ich puzdierka majú 3+2 vývody, z jednej strany 3 a 2 z druhej strany, tých 3,3V je na krajnom z troch. Na druhom krajnom je 1,3V. Na tom druhom IO je namiesto 3,3V len 0,3V a namiesto 1,3V má 2V. Dva hlavné elyty na sekundáre som premeral i očumol škopom, javia sa zdravo. LED je dvojfarebná - a tuším má svietiť červeno v stand-by a v prevádzke zeleno. Mne po pripojení nesvieti nijak, po "zapnutí" červeno a vypnúť nejde. Takže vtedy je prijímač v akomsi medzistave. Bez schémy to nestojí za to. Asi sa na to vyprdnem.
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Zaujímavá stránka:
http://monitor.espec.ws/section27/topic200427.html
Niečo mi hovorí, že ten pin s 2V je pin povolovací, ním sa box "zapína/vypína". To by mohlo viesť k procesoru a som skončil. To nič, ja len tak.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“