Nové tarify plateb za elektřinu
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Napište sem někdo odkaz na onen platný zákon místo teorií a kalkulaček.
Vzbuzovat v národě hysterii média umí. Já chci vidět zákon. O žádných dvou zákonech nevím, všechno totiž spadá pod jeden zákon.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- serviceman
V tomhle jsou média nevinně. Že jsou připraveny nové tarify, ví snad každý.ZdenekHQ píše:Vzbuzovat v národě hysterii média umí. Já chci vidět zákon. O žádných dvou zákonech nevím, všechno totiž spadá pod jeden zákon.
- Přílohy
-
Nové tarify.png- OZE v tom roli nehraje
- (16.47 KiB) Staženo 54 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Schválně jsem zadal svůj teoretický odběr a pak 10x vyšší, a příspěvek na
OZE se nehnul ani o desetník, protože je teď počítaný podle jističe, ne podle odběru. Takže tady se budu stále držet toho, že šlo o zastropování plateb na OZE.
Dál jsem zjistil, že další výpočet dost záleží na tarifu distributora - a tady nastává problém chatařů, co mají na zdi 3x25A kvůli tomu, aby se mohla manželka občas vyfénovat i na chatě, zatímco chlap si ve 2kW konvici vaří vodu na kafe. To není z mé strany závist, slovo zbohatlík vám vadí, tak je to třeba rozežranost. Já jsem tohle nikdy nechápal, nemám rád na chatě ani televizi.
Přikládám můj printscreen výpočtu kvůli srovnání - dost věcí je tam jinak.
- Přílohy
-
nts.jpg- (172.12 KiB) Staženo 58 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se třeba sem, a uvidíš, že poplatek za OZE v roce 2015 byl v Kč/MWh, ne v Kč/A za jistič.
http://energie.finance.cz/zpravy/financ ... roce-2015/
ZdenekHQ píše:Schválně jsem zadal svůj teoretický odběr a pak 10x vyšší, a příspěvek na
OZE se nehnul ani o desetník, protože je teď počítaný podle jističe, ne podle odběru. Takže tady se budu stále držet toho, že šlo o zastropování plateb na OZE.
Máš to nějaký divný, já když zadám 10x větší odběr než mám, tak příspěvek na OZE je 10x vyšší. Jo jestli máš tak obrovskej odběr, že se tě týká ten limit 29Kč/A/měsíc, tak to pak asi jo.
Edit: Ale to bys musel mít jistič 1f 25A.
Tobě uniká, že tato diskuse není o tom tebou neustále zdůrazňovaném zákoně, týkajícím se OZE, ale o návrhu nových tarifů a jeho složek.
Bylo by dobré, kdyby sis tohle vlákno pročetl dřív, než bude příliš dlouhé pro tvůj čas.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tady není plyn, jedem komplet na elektriku, takže mě třeba vadí dát ročně např. 10000Kč solárníkům, když většinu odběru mám v noci.
Chatařům zase vadí, když teď zpoplatnili předimenzovaný jističe. Ty dráty někdo udržovat musí a v chatových oblastech je to sakra prodělečná činnost, na kterou doplácím i já, ať už se ta položka na faktuře jmenuje jakkoliv. Ale já jsem si nikdy nestěžoval.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: