Trvanlivost akumulátorového nářadí
Moderátor: Moderátoři
Trvanlivost akumulátorového nářadí
S první vrtačkou Einhell jsem vrtal celkem asi půldruhé hodiny, nějakých 5 nabíjení aku, pak z ní začaly lítat jiskry. Vyměnili mi ji v záruce.
Druhá byla lepší, asi 8 hodin vrtání na asi 40 nabíjecích cyklů (odhad velmi hrubý, nepočítal jsem to), pak se roztekl držák nabíječky, šest článků najednou ve zkratu. Vyházel jsem články (renovace packu by vyšla o více, než čtyři stovky dráž, než stála celá vrtačka i s ním, plus oprava nabíječky, i když šlo vlastně jen o výrobu stojánku; desku s U2400B jsem už měl hotovou, jen mezi články packu vrazit termistor a udělat mu vývody, až bude po záruce, ale už na to nedošlo). Jenže prodejna, kde to bylo koupené, už mezitím změnila majitele, název i sortiment. Než se shánět s další reklamací, oželel jsem záruku, vyházel články, natáhl do akupacku dva a půl metru dvoužilové šňůry 2x2,5 mm a vybavil konce kleštinami na olověné baterky, mám tu pořád pro podobné účely jednu osmiletou Britku z auta, průběžně ji pátým rokem udržuji nabitou a dolitou, a vrtačka slouží.
Pravda, také z ní po nějakém ležení lítají jiskry, ale to se vždycky po chvíli odrbe. Řekl bych, že je to konstrukcí komutátoru doprovázenou nevhodnou volbou materálů (to by nám lépe vysvětlil Brtnik, ale už jsem ho tu také dlouho neviděl).
Zatím na autobaterku má vrtačka naběháno čistého času asi 20 hodin při svrtávání a montáži rohové knihovny plus dalších přestaveb nábytku, a zatím bez problémů. Takže si ji nechám jako nouzovku, mám totiž čerstvě naježeného Black & Deckera se dvěma akupacky a už si mě nějakou hodinku užil vrtáním (i s příklepem do cihly; na panely mám vhodnější Makitu SDS), momentovým povolováním a utahováním. Je to přece jen jiná třída.
Brašule v práci vyfasoval Makitu novou, jenže ta je slabší a paradoxně i s nižší výdrží, takže se z ní použila baterie a přetahujeme se o tu mou.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
jezevec píše:...aby si domácí kutil sem tam něco navrtal a ne že s tím budeš vrtat hodinu a půl v kuse.
Tak to musím uvést na pravou míru, Jožko: nešlo to vrtat tak dlouho v kuse, baterka to utáhla tak deset minut a pak se půlhodinu nabíjela, pak už třeba bylo pozdě večer, takže zase příště, vrtačka si tu hodinu a půl odběhala během čtyř týdnů.
Kamarád má 10 let Blacka s původním akumulátorem a tvrdí, že po půl roce nepoužívání těch 10 šroubů zašroubuje bez nabíjení.
Jediný rozdíl máme v nabíječkách - ON pulsní s automatikou a JÁ adaptér 21,5V a srážecí odpor.
Ale cena je dost vysoka.
Kód: Vybrat vše
http://www.emilwaukee.sk/M12-FUEL-2-rychlostny-kompaktny-vrtaci-skrutkovac-M12-CDD-202C-d114.htmkovar píše: (jako bývalý servisák) firmy Milwaukee
Ano môžem potvrdiť ručná akku uťahovačka Milwaukee už rok beží bez poruchy a baterka viac ako mesiac bez nabíjania . A to sa robí s ňou každý deň. A to bežne 30 až 36 orech na golu.
Povolí všetko . Fakt super stroj ale cena 800€
Mňa by len zaujímalo keď že si bol bývalý servisák čo si vlastne tam celé dni robil