Aiwa HR-H100 vypíná

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Repro

Aiwa HR-H100 vypíná

#1 Příspěvek od Repro »

Potřebuju radu s touto věží - popis vady :bručí levý kanál a to i ve standby, při pokusu o zapnutí se ozve praskání a brum zesílí , věž okamžitě vypne zpět do standby někdy zhasne uplně, zjistil jsem vadné tranzistory K2723 , ale jejich výměna nepomohla koncáky jsou O.K. , začal jsem měřit SMD tranzistory, ale bez schématu jsem nic moc nezjistil. Nevíte někdo co s tím , nebo nemáte někdo schéma?
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

a seš si jistej, že je konec dobrej? - odpoj bedny a místo nich tam připoj multimetr (nejlépe rafikovej). Todleto mi dělala jedna věž z odpáleným koncem. Na výstup šlo 35V. na displeji se napsal jakýsi kód poruchy..

jinak zde klasická rada: elyty vyměnit
Repro

#3 Příspěvek od Repro »

elyty jsem měnil jako první a koncáky jsou 100% dobrý zkoušel jsem jiný v tom to bohužel není...ale našel jsem tam SMD tranzistor s označením 33 na kterým nejde nic doměřit ale co je zač jsem nenašel...
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

. teď mě napadá: fungujou Ti obě zdrojový větve stejně? - myslím tim plusová a mínusová větev, co napájí zesilovač. Zesik je konstruován na dvojitý napájení. pokud Ti napěti nesedí, tak to ochrana symetrie posoudí jako vadný konec a věž se vypne. napájení poznáš podle dvou velikých elytů většinou jsou vedle sebe poblíž usměrňovače.
měř oba konce napájení koncáku a předchozích stupňů proti kostře (GND)
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DjRix »

No já bych hlavně skontroloval napájení +-15V pro operáky,tohle jsem už jednou spravoval a nešla mínusová větev pro OZ,byly vyschlý ty 2 elyty do serie co vyráběj -15V,blbější řešení jsem ještě neviděl,přitom ho výrobci věží používají až podezřele často.....
Repro

#6 Příspěvek od Repro »

Tak jsem s tím trochu pohnul , našel jsem vadný dva smd odpory v obvodu pro spínání buzení koncáku, takže brum je pryč ,ale vypíná stejně ,změřil jsem napětí na hlavních elytech a je tam -45V a +57V těch 57V je asi moc zřejmně nereguluje obvod s K2723 je tam smrštˇ smd tranzistoru tak si užiju takle blbý zapojení se jen tak nevidí.
Repro

#7 Příspěvek od Repro »

Tak hurá povedlo se našel jsem přerušený smd tranzistor do vstupu K2723, obě větve stejný napětí věž maká ,díky za rady a čau.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“