pračka INDESIT WN 898 XWO

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dajda

#1 Příspěvek od dajda »

Zdravím pánové,
tato pračka má naběháno 13 let a za celou dobu jsem měnil pouze termostat.Zato teď při ždímání je kraválu až až,tipnul bych to na ložiska.
Mám dotaz jestli jste někdo z Vás u této pračky (podobné)měnil ložiska a zda je to možné vyměnit v domácích podmínkách nebo je to třeba řešit přes servis.Ten chce za to bohužel kolem 2.000,-Kč :cry:
Děkuji předem za názory a rady
jave

#2 Příspěvek od jave »

Loziska tam budou pravdepodobne 2. Kazde z nich bude v SKF stat kolem stovky. Pak uz jen si pohrat. Ale lze to udelat doma
dajda

#3 Příspěvek od dajda »

jj díky, tak to je dobrá zpráva. Uvidím jak to bude s přístupem k těm ložiskům,co všechno budu muset vykuchat.
jave

Re: pračka INDESIT WN 898 XWO

#4 Příspěvek od jave »

dajda píše:jj díky, tak to je dobrá zpráva. Uvidím jak to bude s přístupem k těm ložiskům,co všechno budu muset vykuchat.

No přístup """" JAKO K PENEZUM """", ale necha se to. Pak si z trubky udelat rozumny pripravek a vylisovat stara a dat nova. Byl jsem hotovy za pul dne.
dajda

#5 Příspěvek od dajda »

O.K. vyzkouším
tibi

#6 Příspěvek od tibi »

no niekedy najdes 3 gulicky v lozisku ci rozbite lozisko ktore sa tazko dava dole.len dufam ze nebudes mat taky problem ze budes mat vydratu aj os na ktorom je lozisko . inak ak si troska zrucny zvladnes to v pohode.skontroluj rovno aj vyhrevne teleso a hlavne gufero treba dat nove.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

Zdravím chlapíci! Dnes jsem byl nucen řešit stejný problém s pračkou INDESIT WG633 TX,taky začala bouchat při ždímání. Rozdíl je tu ten,že ložiska jsou OK,ale doslova se rozpustil ten duralový domek,ve kterém držej :cry: Pračka je ještě poctivé celokovové konstrukce s klínovým řemenem,asynchronním motorem a bez pochybné elektroniky za 5k,která odejde měsíc po záruce. Jinak je v pořádku,rád bych ji ještě zprovoznil. Nedá se to někde sehnat? Kam chodíte na díly do praček? Díky za tipy :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

Zdarec,tak už mám nový domek,teď jenom potřebuju sehnat 6 levotočivých šroubů M8 8O staré jsem hodil do popošky,kterou už vyvezli :cry: nenapadlo mě,že jsou levé,vypadly samovolně. :evil: zk*rvený italové... :!:
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Dobrý soustružník Ti je vytočí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od workhard »

Přemýšlím,že bych to přeřízl M8 jedničkou závitníkem a narval tam pravé,ono to přirezne :twisted:
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Nedělej to. Je mi jasné, žes takovou 3,14čovinu ještě nikdy neudělal, jinak bys o tom neuvažoval - ten původní závit zku*víš a nový už nikdy nebude tak pevný, jako ten původní. Navíc a speciálně v duralu. Spíš bych to řešil převrtáním vrtákem ráže 8,5mm a naříznutím standartního závitu M10 - teda pokud je tam dost místa a materiálu na to, aby to mělo pevnost. Akorát mě zaráží ten levochodý závit - nemělo to nějaký účel, jako jsou třeba závity na nábojích brusek??? Aby se otáčením kotouč nepovoloval, má jedna strana stojanové dvoukotoučové brusky levý závit na náboji - není to něco podobného? Každopádně - pérové podložky by to měly jistit v každém případě!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od workhard »

Na 10ku šroub je tam málo masa. Zkusím někde sehnat ty šrouby,nebo se podívám,jestli tam nezbývá skulinka na matku. Jinak levotočivé závity tam absolutně nemají význam,je to jenom přichycení náboje k zadnímu čelu od vany a pračka se stejně točí na obě strany.
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Vidím to na soustružníka. V úplné nouzi bych díry do domku nechal opatrně zavařit TIGem duralovým přívarem nebo zapájet plamenem stejným materiálem a následně převrtat ráží 6,8mm pro vyřezání M8 závitu s normálním pravým chodem. Při tom vaření je nutné vařit opatrně po troškách, aby se původní domek příliš neohřál a nezkroutil - a vrtat se stejnou opatrností, aby se dodržely prostorové souřadnice děr, jinak to celé nebude sedět na kostře a bude to znovu v (_!_)...!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od workhard »

:roll: No to je postup,že by s tím byla spokojená i NASA v raketoplánu :wink: Ale díky za radu,zatím to dopadá tak, že jsem to protáhl dvojkou (do jedničky nejde narvat šroub :P ) a jelikož tam zbývá 1cm místa k bubnu,dám tam ještě kontramatky. Celek bude před osazením důkladně podmazán silikonem,o výsledku budu informovat :wink:
kbulda

#15 Příspěvek od kbulda »

Zavolej si sem, dodávají i levé šrouby, je to filiálka Plzeň.

http://www.fabory.com/smartsite.dws?ch= ... ation=4900
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“