Časomíra s mikroprocesorem

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
alzig
Kontaktovat uživatele:

Časomíra s mikroprocesorem

#1 Příspěvek od alzig »

Potřeboval bych zapojení nějaké časomíry pro atletické závody s hromadným cílem a postupným zaznamenáváním cílových časů a následně odesíláním do pc, nebo rovnou nějaký převodník startovací pistole + fotobuňka v cíli ->PC nejlíp přes rs-232/484 a nějakej software pro pc. Dík za všechny odpovědi
stepa
Kontaktovat uživatele:

Re: Časomíra s mikroprocesorem

#2 Příspěvek od stepa »

alzig píše:Potřeboval bych zapojení nějaké časomíry pro atletické závody s hromadným cílem a postupným zaznamenáváním cílových časů a následně odesíláním do pc, nebo rovnou nějaký převodník startovací pistole + fotobuňka v cíli ->PC nejlíp přes rs-232/484 a nějakej software pro pc. Dík za všechny odpovědi

to je vtip zejo?
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Když zaplatíš kolegovi vývoj, programátorské firmě licenci na instalovaný software, tak coby ne... chceš to i s výkresy mechaniky ?
paveltl

#4 Příspěvek od paveltl »

Jestli to má být charita a budeš to dělat sám tak se koukni na PLC Fatek www.seapraha.cz
Něco podobnýho jsem jako charitu dělal s jiným PLC. Ale nejvíc zabere pak uživatelský rozhraní s nějakou tou databází výsledků. Snímač výstřelu a optické snímání cílů pomocí bran dodala jedna místní firma.
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Jak jsi vyřešil certifikaci časomíry ?
paveltl

#6 Příspěvek od paveltl »

Tím sem nechtěl říct že mu to udělám, ale aby si pořádně rozmyslel to někomu slíbit. Po zkušenostech bych do toho už podruhý nešel.

Nemá to certifikát ani jiný zkoušky.
Je to řízený počítačem, takže nikdo nemá připomínky. Navíc při jednom závodu mají všichni stejný podmínky.

Předpokládal jsem, že pokud by to chtěl na profi použití tak se to nebude bastlit, ale pořídí se profi výrobek se spoustou schvalovacích razítek v dokumentaci.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Nemyslel jsem nějakou certifikaci po bezpečnostní stránce, ta se dá vyřešit - i když teda třeba individuálně řešit přenosné zařízení pro venkovní použití, to je lahůdka.
Myslel jsem certifikaci času, nejde o stejné podmínky pro všechny, ale o stejné podmínky pro všechny sportovce na této planetě :D
paveltl

#8 Příspěvek od paveltl »

Tak v tomle ohledu taky vůbec nijak.
:D
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“