Blíží se volby, že?
Moderátor: Moderátoři
Blíží se volby, že?
- weed_smoker
U nás by to nejspíš neprošlo...
Přesto jsem tam měl vždycky pocit, že jejich školy neprodukují nadbytek manažerů, lingvistů ani sociologů, ale dost pružně se přizpůsobují poptávce po profesích žádaných v regionu. To je jedna z hlavních příčin toho, že s nezaměstnaností Švýcaři nikdy tak vážný problém neměli, jako sousední země (pominu-li skutečnost, že je nějaká společná evropská měna nevzrušuje a tím méně vřelá doporučení z Bruselu).
A ovce tleskají a žerou naviják za navijákem.
Takže opáčko: dobře to s ovcemi myslí jen ten, co chce sjednotit sazbu DPH na pouhou jednu a chce snížit daně z příjmů. Snižování jiných daní je nesmysl a jen hlupák se neptá, co z toho ten stát má a kde jinde toho ovčana o ten rozdíl xkrát okrade.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já desítku nepiju, tak je mě to jedno.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Takže lidi by nakupovali, ale byli by o dost citlivější na zdražování, protože stát by vybíral větší DPH, ale firmy by vydělávaly méně. Je v tom trošku zmatek, ale lidi slyší na slevy a akce a pak nakoupí vše a trh se hýbe.
Bohužel neplatí jen to, že nižší daně pobídnou lidi k větším nákupům, ale i to a hlavně to, že lidi musejí mít kde ty prachy vydělávat.
A on se Babiš fakt bavil o nižší DPH na pivo, ale nikomu už nebude zaručovat to, jestli cena piva opravdu klesne. Tady je vyzkoušeno jen to, že když sazba DPH bude menší, cena zůstane stejná a firmám s pivem se zvedne zisk (zůstane větší základ ceny bez DPH). Jak to pomůže včelařům a učitelkám, když budou furt ožralí, ale výplaty budou stejné?