APC Back-UPS CS 650 (BK650EI) - rozne zavady
Moderátor: Moderátoři
Klasicky som vymenil bateriu a elyt pri nej. Po zapnuti UPS pri prepnuti na bateriu okamzite overload. Na druhy krat brum, ale bezalo to.
Vymenil som teda vsetky elyty. Odvtedy je UPS mrtva, stabilizator 5V sa pali. Zohrieva sa procesor - ked som tam pripojil lab. zdroj, tak zerie 0,5A...
- Jarous
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Dalsia zavada - jedna UPS vypnuta vybija bateriu. Po odpojeni napajania (vo vypnutom stave) sa totiz nevypne procesor - komunikuje po USB (ak je UPS vporiadku, tak po odpojeni napajania z vypnutej UPS musi po niekolkych desiatkach sekund prestat komunikovat po USB).
[edit]
Tak zase Q8, tentokrat prerazeny.
Ahoj, mám tu niečo podobné, po vypnutí tlačidlom a vytiahnutí zo siete neodpojí batériu, stále ju vybíja prúdom cca 63mA. Žeby Q8? Dá sa niekde zohnať schéma?
- Jarous
- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Dělá to to, že když mačkám tlačítko, tak po nějaké době se rozbliká overload, to po chvíli zase zhasne. Pozděj se zase rozbliká replace battery a u toho pípá, to pak zase zhasne a to se stále opakuje. Testovací akumulátor je úplně novej.
Nabíjecí zdroj naprázdno trochu kolísá, leze z něj asi 13,05 - 13,40 V, ale funguje, tak bych řekl, že v něm, potažmo TL3843 problém nebude. Má smysl zkusit vyměnit ten Q8? Mezi bází a kolektorem mám 0,73, bází a emitorem 1,09 a kolektorem/emitorem 0,739. Něco mi říká, že to není úplně v pořádku. A jo, když jsem se multimetrem dotknul výstupu toho regulátoru 2950 tak se rozblikala ledka On battery (teď při měření jsem ji měl odpojenou). A na vstupu regulátoru je jenom asi 2,8 V. Tak jdu najít nějakej vhodnej PNP tranzistor.
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to teda divný. Hned druhá deska z bedny se šrotem co jsem vytáh měla několik W2F (asi celkem běžnej tranzistor), tak jsem si z toho dva vytáh (první mi odskočil bůhvíkam
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Teď má nabíječ naprázdno asi jen 1,2 V. Tipuju že to nenabíjí, neslyším ale nic co byn aznačovalo že je ten zdroj ve zkratu. Pokud připojím akumulátor tak na bázi a emitoru Q8 mám napětí akumulátoru, na kolektoru asi jen 0,11 V. Není to nějaký divný? Není tam po cestě k tomu regulátoru 2950 ještě něco, co by to mohlo dělat?
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Když připojím akumulátor, tak malá změna v tom, že musím spínač chvilku podržet, pak teprve blikne LEDka On battery (bez pípnutí). Jinak pořád mrtvý. Taky jsem si všiml, že na tom SMD spínači je pak asi kolem 3 V, ale když připojím akumulátor, tak je tam napětí akumulátoru. Pokud teda nejsou špatný ještě nějaký další SMD součástky, což v těch desítkách asi nemám šanci najít, tak asi budou skutečně proražený hradla na procesoru.
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Taky nevim, proč vlastně nefunguje ten nabíjecí zdroj, a možná částečně může za to chování. Že by nakonec byl od začátku střelenej ten TL3843? Možná by to i vysvětlovalo ty podivný zvuky.
Akorát sem si teda vyndal z různejch desek tři UC3843 a dva UC3845 (nenašel sem rozdíl) a u všech tří je mezi Vcc a GND kolem 80 kilo. Neměřil si to nějak blbě??
EDIT// KA3843B z dekády starýho CRT monitoru tam má nekonečno až po rozsah 200M kde to ukazuje 1,2 megaohmu. Buď to má jinej interní návrh, nebo už musím jít fakt spát. Že by 5 zařízení mělo všechny vadnej regulátor, a to ten samej UC384x od stejnýho výrobce (On Semiconductor)??
OT: koukal se že ON Semiconductor koupil Fairchild. Tak asi budou odteď i KA3843B mít mezi napětím a zemí jen 80 kilo