Nové tarify plateb za elektřinu
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já, když jsem viděl, co se tenkrát v PS děje, jednak jsem tady někde napsal, že mám pocit, že ti poslanci jsou zfetovaní, jednak jsem okamžitě začal řešit zateplení domu.
Ještě že dráhy provozují 3 subjekty. Jinak bychom asi také platili tučný roční vstupní poplatek před zakoupením první jízdenky na vlak. Ta analogie se přímo nabízí, poněvadž existuje samostatná Správa železniční dopravní cesty.
Ale naštěstí jezdí také autobusy a máme vlastní auťáky. Takže tohle by asi na kolejích nikomu neprošlo. A pochopili by to snad i politici.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád, že tady máme EON, jejich přístup je výrazně přátelštější.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně kupuju 5m klády, tam je cena nižší, ale je s tím víc práce. Ovšem v zimě u krbu se to všechno vrátí.
http://nazory.ihned.cz/komentare/c1-651 ... position-3
jjilek píše:ČEZ si přenáší problémy ze zahraničí, byl jsem v Albánii, kde taky vybouchl.
Albánie udělala na ČEZ podraz,celá akce skončila dohodou a ČEZu byla původní investice 100 mil.EUR navrácena.Podobně to dopadlo v Bulharsku a Bosně.Inu Balkán.Takže já bych ten ČEZ tak nedémonizoval.Celou kauzu je vždy třeba sledovat až do konce.Tím netvrdím,že ČEZu nevznikly na Bálkáně ztráty.ČEZ je ziskový podnik, dividendu vyplácí každoročně.
- serviceman
ZdenekHQ píše:Jestli je to skutečně za kubík = plnometr a je to tvrdý štípaný dřevo, tak ta cena zas tak velká není.
Zdůrazňuji, za měkké dřevo. Je to tady pálka. Raději kupuji už naštípané tvrdé, rozdíl je 200,- Kč za plnometr. Dopravu si na přívěsném vozíku dělám sám, jezdím okolo "štípárny". To bych se teprve nedoplatil.
serviceman píše: To je třeba všude trousit...
Ale úřad je úřad a ten má vždycky pravdu. V krajním případě změní novelou vyhlášky formulaci.
Nakadah píše:No, začínám na platbu za elektřinu, pohlížet jako na další daň ze strany státu.
Pokud by to bylo státu, bylo by to ještě ke skousnutí. Ale o tom silně pochybuji.
Co například říci na tuhle položku v NTS:
Platba za odběrné místo (12x měsíční poplatek):
Asi něco jako daň od komínu v 19. století. (Historie se opakuje.)