Jak připojit bojler na 3 fáze?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jen to neodpovídá normám, to by tam muselo být i PFC a pak je to pro bastlíře už orloj...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
workhard píše:No do série taky nebudou, to by na výstupu bylo 0V. Tak to mě taky zajímá
A co když jedno vinutí otočíš, pak už na výstupu nebude nula, ne? Sice to není ideální rovnoměrné rozložení na tři fáze, dvě vinutí budou zatížená i jalovinou (při odporové zátěži), ale tu elektroměr neměří a nic lepšího mě nenapadá.
Někdo tady psal že má udělanou relátkovou logiku na zásuvky.Když zapne rychlovarnou konvici tak vypne pračka atd.Mmch rýpat se v bojleru.V Kuřimi tehdy spad kus paneláku když místní odborník přemostil ochrany proti přehřátí.
- vasekpetr1
danyel píše:Někdo tady psal že má udělanou relátkovou logiku na zásuvky. Když zapne rychlovarnou konvici tak vypne pračka atd...
Akorát pozor na jednu nepříjemnou vlastnost některých "chytrých" spotřebičů (mám to u myčky, pračka si pamatuje), že po výpadku napájení a jejím obnovení se vynuluje program
- weed_smoker
Doma mám bojler Tatramat - příruba zavařena po prorezavění za cca 8 let provozu. Bojler má dnes celkově 25 let a příruba neteče ačkoliv je svár bez jakéhokoliv ošetření. Takže při životnosti současných výrobků a pokud má bojler po záruce bych se toho nebál. Stará příruba na vyzkoušení se dá většinou sehnat i na šroťáku.
Před lety se často dělaly bojlery podomácku, nádrže neměly smalt ani pozink a kolikrát přežily majitele. Co se týká termostatu tak ten se zapojil do série s cívkou stykače blokování. Často ale blokování nebylo - pak se stykač umístil poblíž bojleru.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]