Umíte tohle ?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
http://img24.cz/images/35518669152155997804.jpg
EKKAR píše:...Co si ale jako pravák nedokážu představit, je muset dlouhodobě jezdit autem s anglickým uspořádáním "kokpitu" a muset proto řadit levou rukou - to je můj nejčernější sen, že mě tohle někdy potká...![]()
![]()
![]()
Já jsem s takovým jezdil asi 8 let, v roce 1981 šel Spartak Š440 na špalky a vypukla celková renovace, ale bylo na ni nějak méně a méně času, až o dalších 10 let později jeden veteránista, který viděl a rozsvítila se mu očička a navrch věděl před kouknutím pod kapotu nebo na spodek, že výměna kolena s odbočkou na topení, když tam překáží skříň řízení, musí být šílenost, odvezl si ho a dodnes si ho hýčká.
Ona totiž palubka, řízení, řazení pod volantem, pedály, otvírání kapoty a regulace clonky chladiče byly opačně, dál byla jinak vedená táhla od řadicí páky k převodovce, náhon tachometru a kabely byly zrcadlově. Paraboly už byly za "normální" vyměněné na prodejně v roce 1958.
Jezdil jsem v něm rád, i když prakticky veškeré spínače byly na levou ruku, tehdy jsem se k přepínači blinkrů musel natahovat, byl uprostřed palubky, a stěrače měly každý vlastní motor, musel jsem dávat pozor, aby se nesrazily. Občas jsem to neuhlídal, tak jsem měl zásobičku pertinaxových kol a uměl jsem je vyměnit i na cestě za pár minut.
Nevýhodou byla nutnost častého seřizování vůle brzd, zvlášť po ježdění městem, a jak houstl provoz, už to na předjíždění chtělo asistenta...
Dnes už se na našich silnicích jezdí převážně v nepřetržitých kolonách, v nichž předjíždět nejde a, i když zrovna náhodou jde, nemá smysl (leda pro ten pocit, že jsem jedno auto předjel, ale jinak to předjíždění většinou nic neřeší)... dnes by mě řízení vpravo už opět pravděpodobně nijak výrazně neomezovalo.
Ta fotka je zavádějící - ten musulmán nemůže bejt levák, protože podle tý jejich prokletý a zkur.vený víry je levá ruka spojená s ďáblem, tudíž se může používat jedině k omejvání řitě - nesmí se s její pomocí jíst, nesmí se dotknout "knihy knih", nesmí se dotknout jinýho člověka - bylo by to znesvěcení a smrtelnej hřích. To, že drží to erpégéčko jako prase kost, je projevem jeho absolutní neznalosti dynamiky týhle zbraně - pokud by ji takhle držel i při výstřelu, tak byť je to "jenom" raketnice, tak má i citelnej zpětnej ráz a i ta samotná trubka by mu při vymetení letový hlavice "poněkud" načechrala fasádu...konosuke píše:a co zbraně...už jste viděli SA vz.58 co má táhlo závěru vlevo spešl pro leváka ? já ne, no prostě v armádě levák dostal na starost obsluhu pancéřovky RPG7 kterýž lauf je jakž-takž symetrickej až na pojistku že jo
http://img24.cz/images/35518669152155997804.jpg
Možná jsem měl být původně levák?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
PC myš tlačítka navolit podle gustu
Ale hlavně že snad s výjimkou nůžek je drtivá většina vercajku "oboustranná" a kdo chce, může je používat oběma rukama - hlavní v tom případě je, aby je neměl vobě totálně levý ...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:... levá ruka spojená s ďáblem, tudíž se může používat jedině k omejvání řitě...
Používání pravé a levé ruky jsme nedávno řešili s kámošem, a přesně tohle z něj vypadlo, aniž by to měl nějak spojené s vírou. Inu každý člověk je originál...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]