Problém s časovačem 555

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#16 Příspěvek od TAKJAN »

Jenže tohle byl mimo jiné alarm a imobilizer, kdyby selhal, auto nejelo. Asi 8 let to fungovalo bez problému.
Vojta_bastlir

#17 Příspěvek od Vojta_bastlir »

Děkuju za reakce. S 555 jsem dělal 3 Astabilní Klopné Obvody (jako přerušovače blinkrů) (jeden z nich dokonce na Babettu): všechny šlapou jak hodinky (teplo, zima, vítr, déšť ...).

Každopádně díky MOC za nápady všechny postupně otestuju a dám vědět, jak jsem dopadl.
Vojta_bastlir

#18 Příspěvek od Vojta_bastlir »

Tak jsem postupně zakomponoval všechny Vaše náměty (+ snížil kapacitu kondenzátoru, a vyměnil za tantalový, a úměrně k tomu zvýšil odpor). A zatím to vypadá velice dobře (přesnost +- cca 1 s). Dnes přes noc (mají být extrémní mrazy) to nechám v autě a jestli to bude fungovat stejně dobře tak byla příčina jasná: z nějakého důvodu to chytalo nějaké rušení z palubní sítě auta: i když pořád dost dobře nerozumím jaké to může být rušení ...

Jestli to bude fungovat tak sem dám upravené schéma pro všechny ostatní co narazí na podobný problém.
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Stačí i blbý zvlnění z alťasu....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
weed_smoker

#20 Příspěvek od weed_smoker »

Věci do auta by měly na + začínat pojistkou,zpětnou diodou,transilem 36V,pak nějakej LC filtr a teprve zatimdle odvozovat další hladiny(5V,3V...),100n kondy na každej použitej čip,co 10 to tantal 10uF a 2x22-47uF na obou koncích sběren.Moje výrobky do auta to maj a pár let fungujou,jen jeden s 555+4040 někdy zblbne.
Vojta_bastlir

#21 Příspěvek od Vojta_bastlir »

Tak posílám to finální schémátko. Takto mi to funguje bezvadně.

Chtěl bych všem poděkovat za rady, ať se díla daří !
Přílohy
schema.png
(11.12 KiB) Staženo 88 x
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“