Pípání v počítači

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zdenek555

Pípání v počítači

#1 Příspěvek od zdenek555 »

Přátelé,
moc toho s počítačem neumím a proto se obracím s prosbou - mám W 7 - ve kterém se mi občas, nepravidelně ozývají krátké zvuky, připomínající morseovku, ale to není morseovka, jen nevypočitatelné zvuky, jako kdysi jste na vojně slyšeli ve sluchátcích stisknutí tlačítka vysílání. Jako by někdo chtěl navázat spojení s vysílačkou. U nás v domě nikdo radioamatér není, tak si nevím rady. Poradí někdo z Vás?
Díky Zdeněk
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Asi rušení do nekvalitně provedené zvukovky, nic neobvyklýho.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Projdi si nastavení "Systémové zvuky" - určitý typy pípnutí vydávají i spuštění nebo ukončení určitejch procesů nebo nějaký události - třeba připojení nebo odpojení periférie vyvolá určitou zvukovou odezvu, která když nemáš zapojený reproduktory je "reprodukovaná" pípákem na mámoprkně. I určitý závady vyvolávají pípání - je potřeba odlišit čím to je vyvolaný ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
zdenek555

#4 Příspěvek od zdenek555 »

Díky za rady, ale nic z toho psaného se nepotvrdilo. Zvuky a zařízení jsou v pořádku, pípání se ozývá i při nečinnosti počítače - prostě se to ozve..... Zdeněk
dreamer

#5 Příspěvek od dreamer »

zdenek555 píše:nepravidelně ozývají krátké zvuky, připomínající morseovku, ale to není morseovka, jen nevypočitatelné zvuky, jako kdysi jste na vojně slyšeli ve sluchátcích stisknutí tlačítka vysílání

Asi by to chtělo upřesnit co se vlastně ozývá a odkud. Z reproduktorů nebo z bedny ve které je počítač? Jde o pípání nebo spíš chrastění nebo jiné nelibé zvuky? Ideální by bylo nahrát třeba na mobil a někam postnout aby bylo možné poslechnout. Ale píšeš že s počítačem moc neumíš tak to asi nebude možné. Určitě by ale pomohlo upřesnit co se vlastně ozývá. Nemáš blízko repro třeba položený mobil? Ten může způsobovat podobné rušení i když je zdánlivě v klidu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Může to být klidně i HDD, nebo optická mechanika, prostě cokoliv. Zkus to nahrát.
zdenek555

#7 Příspěvek od zdenek555 »

Díly, až se to znovu ozve, nahraji to na mobil a pošlu - díky. Zdeněk
MetalGod

#8 Příspěvek od MetalGod »

Nebo vadná filtrace na desce - u mně je ze bzučáku slyšet šustění, aktivita jinak tichýho SSD, grafiky, nebo CPU. Zdrojem to není, je 2 měsíce starej. U předchozí desky to bylo slyšet z výstupů zvukovky, dokud jsem je
Mimochodem - co vůbec ten bzučák budí?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Zbytečné teorie bez daného zvuku. Taky by to mohla být svačící myška nebo stepující mravenci. :lol:
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

MetalGod píše:...
Mimochodem - co vůbec ten bzučák budí?
Bejvá tam asi nejčastěji otevřenej kolektor NPN na jednom pinu proti pinu připojenýmu na +5V napájení. Ale už jsem zažil i mámoprkno který tam mělo kolektor PNP proti kostře = GND a u jedný starý MSI desky dokonce byl u konektoru pro pípák emitorovej sledovač 2N3904 proti GND ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetalGod

#11 Příspěvek od MetalGod »

Díky, takže zkouknu filtraci na 5V větvi. No a co budí ten tranzistor? Southbridge? Nebo snad ten signál leze z procáku samotnýho, jako to kdysi bejvávalo u osmibitů?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
zdenek555

#12 Příspěvek od zdenek555 »

Přátelé, podařilo se mi to nahrát na mobil - jako video. Ale nechce mi to tady vzít a odeslat - co s tím ? Díky Zdeněk
ok1hga

#13 Příspěvek od ok1hga »

dej to na www.leteckaposta.cz
a dej sem odkaz . . .
zdenek555

#14 Příspěvek od zdenek555 »

http://leteckaposta.cz/137228097

Přátelé, snad se to povedlo..... díky za rady Zdeněk
serviceman

#15 Příspěvek od serviceman »

Kolik je té holce?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).