Pípání v počítači
Moderátor: Moderátoři
Pípání v počítači
moc toho s počítačem neumím a proto se obracím s prosbou - mám W 7 - ve kterém se mi občas, nepravidelně ozývají krátké zvuky, připomínající morseovku, ale to není morseovka, jen nevypočitatelné zvuky, jako kdysi jste na vojně slyšeli ve sluchátcích stisknutí tlačítka vysílání. Jako by někdo chtěl navázat spojení s vysílačkou. U nás v domě nikdo radioamatér není, tak si nevím rady. Poradí někdo z Vás?
Díky Zdeněk
A kutilmile - nelituju tě
zdenek555 píše:nepravidelně ozývají krátké zvuky, připomínající morseovku, ale to není morseovka, jen nevypočitatelné zvuky, jako kdysi jste na vojně slyšeli ve sluchátcích stisknutí tlačítka vysílání
Asi by to chtělo upřesnit co se vlastně ozývá a odkud. Z reproduktorů nebo z bedny ve které je počítač? Jde o pípání nebo spíš chrastění nebo jiné nelibé zvuky? Ideální by bylo nahrát třeba na mobil a někam postnout aby bylo možné poslechnout. Ale píšeš že s počítačem moc neumíš tak to asi nebude možné. Určitě by ale pomohlo upřesnit co se vlastně ozývá. Nemáš blízko repro třeba položený mobil? Ten může způsobovat podobné rušení i když je zdánlivě v klidu.
Mimochodem - co vůbec ten bzučák budí?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Bejvá tam asi nejčastěji otevřenej kolektor NPN na jednom pinu proti pinu připojenýmu na +5V napájení. Ale už jsem zažil i mámoprkno který tam mělo kolektor PNP proti kostře = GND a u jedný starý MSI desky dokonce byl u konektoru pro pípák emitorovej sledovač 2N3904 proti GND ...MetalGod píše:...
Mimochodem - co vůbec ten bzučák budí?
A kutilmile - nelituju tě
a dej sem odkaz . . .
- serviceman