Sháním výrobce kopie Abloy klíče

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PavelFF

#16 Příspěvek od PavelFF »

Habesan píše:Přijde mi absurdní, že si někdo myslí, že když někdo dá k zámku nějakou kartičku a zakáže výrobu náhradních klíčů bez kartičky, že tím něčemu pomůže.
Ten záměr je úplný nesmysl.

Jsme na technickém fóru, řešil bych jen technickou stránku věci.
Aha.
Tak oskenovat a vyrobit kopii z kusu kulatiny by se to určitě dalo. Ale to nebude klíčařská firma, která musí vydělávat, ale jedině nějaký strojař-nadšenec, který to vezme jako výzvu, jak se teď moderně říká.

Jen jsem chtěl buddynsovi vysvětlit, proč bude možná muset oslovit hodně zámečnických firem, než se na něj usměje štěstí.
Honza_dy

#17 Příspěvek od Honza_dy »

V Brně je na Václavské firma Kovotechnika. Zkus se tam stavit, za zeptání nic nedáš...
buddyns

#18 Příspěvek od buddyns »

PavelFF píše:
Habesan píše: Ale to nebude klíčařská firma, která musí vydělávat, ale jedině nějaký strojař-nadšenec, který to vezme jako výzvu, jak se teď moderně říká.

No, to jsem právě myslel, že se tu nějaký ozve, aspoň do SZ :D
Jasně, chápu je to risk - ale je to pouze od skladu věcí z demontáží, takže nic krom hliníku tam cenného není..

Zkusím teda zajít do pár zámečnictví, i na tu Kovotechnu
petrfilipi

#19 Příspěvek od petrfilipi »

Já jsem kdysi (před 12 lety) potřeboval vyrobit kopii generálu od rozvoden ve velké kolbence. A jelikož to bylo v Praze, navštívil jsem v Holubově ulici zámečnictví - myslím že toto: http://mapy.cz/zakladni?x=14.3978625&y= ... 2C%20praha, kde mi do druhého dne klíč vyrobili. Udělali jak podélné drážky, tak i zoubky, nikdo se na nic neptal, cena asi 200 Kč.
Myslím si, že když to někdo dělá z kulatiny tak pro něho není zavazující omezení FABu nebo Abloye. Prostě vyrobí kopii. Nic víc, nic míň.

PF
fredis

#20 Příspěvek od fredis »

Není podstatné, jestli to někdo dělá z kulatiny nebo z hranolu :cry: . Tady jde o to, že by to bez karty dělat neměl! :roll: I když to umí udělat.
petrfilipi

#21 Příspěvek od petrfilipi »

fredis píše:Tady jde o to, že by to bez karty dělat neměl!

A proč by to dělat neměl? Píše se to v nějakém obecně závazném předpisu (zákon, vyhláška, nařízení vlády)? Jak má nějaký frézař vědět, na které klíče výrobce kartu dodává a na které ne? I FAB má klíče, které je možné vyrobit bez karty. Pokud mám smlouvu s FABem, tak prosím, tam se k něčemu zavazuji. Pokud ale nemám smlouvu s nikým tak si myslím, že si mohu vyrábět kopie (skoro) čehokoli.

PF
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

petrfilipi píše:
fredis píše:Tady jde o to, že by to bez karty dělat neměl!

..... Pokud mám smlouvu s FABem, tak prosím, tam se k něčemu zavazuji. Pokud ale nemám smlouvu s nikým tak si myslím, že si mohu vyrábět kopie (skoro) čehokoli.

PF
Zhotovení kopie ovšem zakládá právní odpovědnost za věci, učuněný při případným zneužití kopie - s tím je potřeba počítat, že pokud použitím kopie vznikne nějaká škoda, může se poškozenej na výrobci kopie snažit zahojit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
serviceman

#23 Příspěvek od serviceman »

To je absurdní, to by se žádné kopie vůbec nemohly dělat, ale sekají se jak na běžícím pásu bez ohledu na kartičky.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
fredis

#24 Příspěvek od fredis »

Mjr Terazky: A čo je to absurdný? :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“