Oprava Tesla Condor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Elektronik55

#31 Příspěvek od Elektronik55 »

OK , neházej hned flintu do žita , ten vryp v plexi lze zabrousit a potom vyleštit , musíš ho ale vyjmout ze skříně ven , a potom zalepit lepidlem na plexi . S tím vrypem na panelu stupnice to bude trochu složitější , předem bude potřeba ten "hluboký " vryp vytmelit , čím a jak bych se raději poradil s autolakýrníkem , nebo s lakýrníkem nábytku , tito chlapci by měli vědět co a jak vzhledem k materiálu .

Až se vráítí syn Vladimír z práce , je "letecký modelář" staví "ÉRA" také 1 : 3 , on by měl vědět čím to opravit .
Vladimír
michal12

#32 Příspěvek od michal12 »

Já se hlavně obávám, že by se mi nepodařilo trefit úplně ten sám odstín. A navíc už nemám na takové věci dost pevné ruce. Tak aby nakonec nebyl z tenké linky nějaký širší klikatý šedivý proužek, to bych si moc nepomohl. :?
Elektronik55

#33 Příspěvek od Elektronik55 »

Pošli to foto , ať to nejsou jen kecy kolem něčeho co není vidět .
Vladimír
Elektronik55

#34 Příspěvek od Elektronik55 »

Tak po poradě se synem by bylo vhodné použít "tmel na plastikové modely"a jemnou špachtličku (používají kovomodeláři) , nebo "roh"kreditní karty a velice jemě nanést do "štěrbiny" . Potom namíchat odstín na vzorku z barev pro plastikové modely .
Možná bude mít někdo lepší nápad , např. jinou "skříň" ! :D
Vladimír
michal12

#35 Příspěvek od michal12 »

Zatím díky za rady. Tak jsem ho vyhrabal ven. Už nějak zapomínám - není tam jedna dlouhá rýha, ale dvě kratší kousek od sebe. Ale to je v podstatě jedno.
Když se na to teď dívám, už mě to nepřipadá tak beznadějné. Na tmelení to naštestí není, stačilo by do těch rýh dostat barvu a nebyly by skoro vidět. V té bude teda jediný problém. Nemá tady někdo něco osvědčeného? Já s tímhle nemám žádné zkušenosti a nechce se mi kupovat něco úplně naslepo.
Ještě plexisklo je pod jedním z těch řezů prasklé, ale to není moc vidět, a přinejhorším bych si mohl v práci vyrobit nové.
Foto bude až zítra, zapomněl jsem, že mám foťák u kámošky.

P.S. Zkusím teda zatím tu modelářskou a hodně ji zředim aby tam vtekla. Můžu to nejdřív otestovat někde kde to nebude vidět, třeba pod knoflíkem. Třeba to půjde.
Naposledy upravil(a) michal12 dne 27 led 2016, 20:52, celkem upraveno 3 x.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Habesan »

Je to vůbec PMMA ???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od cputakt »

Ohledně rozdílu mezi českou a polskou verzí jsem to moc nezkoumal,jen jsem vytáhl mechaniku a vyměnil řemínky.Jinak vše z venčí je naprosto stejné jako na české verzi jen zespod není štítek tesla ale Unitra a chybí gumové pásky jako nožičky (určitě tam nikdy nebyly původní majitel ho koupil postavil na jedno místo a tak tam zůstal až do doby co jsem si pro něho přijel a ani zbytky lepidla tam nejsou vidět).
Ohledně nakupování v Polsku tak si většinou vybírám prodejce co jsou blízko ode mě a jedu si pro zboží osobně,pokud opravdu něco potřebuju z allegra a je to dál tak mám známého v Polsku tak mu napíšu aby mi to koupil a jednou za půl roku se k němu stavím.
Ty červené jsou i v Polsku dost drahé vychází od 3-5 TKč ale v Polsku se ještě dělala šedá verze která tam je více rozšířená a tu ještě nemám a dá se sehnat levněji.
Tady je video z Polské fabriky jak vyrobily 5 000 000 kus https://www.youtube.com/watch?v=-huoFnpBj_4
Elektronik55

#38 Příspěvek od Elektronik55 »

To video jsem už viděl , ale podíval jsem se ještě jednou , měl bych připomínku k těm šroubovákům , co používala děvčata na linkách , říkali jsme jim "onanýrka", tam děvčata získala praxi do manželství :lol: , jeden takový mám určitě někde ve spodním šuplíku ve venkovní dílně , ale nikdy jsem ho nepoužil .
Jinak mě zajímá ten PHILIPS D8614 , máte někdo zkušenost s tímto přístrojem ? Říká se , že je to "předloha" našeho CONDORA . Zajímá mě vnitřní zapojení a nějaký ten pokec ohledně mechaniky , též jak to vlastně hraje ? Psal jsem do RADIOHISTORIA o schéma , ale poslali mě schéma Condora . Jeden známí "Condorák" píše , že ten PHILIPS D8614 nemá s naším Condorem nic společnýho !
Co tomu říkáte ?
Přílohy
56822724.jpg
(46.71 KiB) Staženo 287 x
Vladimír
serviceman

#39 Příspěvek od serviceman »

Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Elektronik55

#40 Příspěvek od Elektronik55 »

Dík za odkaz , ale co Ty ? Máš nějakou tu zkušenost s tímto přístrojem ?
Můžeš porovnat který je lepší v tom , či onom ?
Vladimír
Elektronik55

#41 Příspěvek od Elektronik55 »

Ještě jednou děkuji za "odkaz", zatím je zřejmé , že skutečně tyto dva přístroje nemají spolu nic společného , podrobnosti budou až po důkladném prostudování zapojení , ale přem už je vidět (letmo) , že to není kopie . Některé obvody mohou být podobné , ale to je tak vše . Rozhodně to není
"předloha" Condora , maximálně "pixla" a ještě z dálky .
Vladimír
Elektronik55

#42 Příspěvek od Elektronik55 »

Tak tady je ten "červený Condor" z Polska . Služba "poste restante" funguje bez prolému , bylo třeba se ale napřed domluvit s prodejcem , aby poslal předmět na mnou uvedenou poštu v Polsku za 25 zl .
Chybí pouze dva malé černé knoflíky "horní", jinak vše originál .
Poprosím touto cestou , kdo by mě mohl tyto knoflíky prodat .
Přílohy
upraveny_Cerveny Condor 005.jpg
(117.85 KiB) Staženo 181 x
upraveny_Cerveny Condor 004.jpg
(150.05 KiB) Staženo 202 x
upraveny_Cerveny Condor 003.jpg
(214.98 KiB) Staženo 220 x
upraveny_Cerveny Condor 001.jpg
(122.82 KiB) Staženo 209 x
Vladimír
Elektronik55

#43 Příspěvek od Elektronik55 »

Možná to tu na foru již zaznělo , no mohl jsem to přehlédnout , tentokrát se jedná o náhradu ARO 4659 , problém je v tom , že pod pravým reproduktorem je umístěn síťový transformátor , a ten svou velikostí nedovoluje instalovat reproduktor větších rozměrů ! Prostor nad trafem dovoluje instalovat reproduktor o rozměrech 130mm , rozteč montážních otvorů 100 x 100mm , hloubka max. 60mm , průměr magnetu max 70mm !
Pokud to zde již na Fóru zaznělo a byl nalezen ekvivalent , tak se omlouvám
a prosím o oznámení , o který reproduktor se jedná .

Vladimír
Vladimír
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Lukas-Peca »

A proč by ty reproduktory někdo nahrazoval?
Elektronik55

#45 Příspěvek od Elektronik55 »

Protože se již nové této velikosti a parametrů nedají koupit !!!
Pokud ano , tak kde a od koho ? Použité ARO 4659 jsou občas k mání , ale kdo Ti zaručí , že budou OK !!!
Je zde řešení , ale to není zrovna to pravé ořechové , odstranit síťové trafo ,
Instalovat nové reproduktory na stávající úchyty bez podmínky velikosti a napájet přístroj z externího zdroje !
Děkuji toto ne !!!
Vladimír
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“