Vir, tunel nebo nějaká sledovačka?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
monterjirka

Vir, tunel nebo nějaká sledovačka?

#1 Příspěvek od monterjirka »

Tak mě zaujala jedna maličkost.
Poslední dobou se mi stává, že spustím prohlížeč a trvá dost dlouho, než to načte první stránku... Pak už to běží celkem slušně.
A teď mi překvapilo, že MAPY.CZ mě u funkce Moje poloha namalují kousek od centra Plzně, což je od nás přes 40km. Možná by se to dalo nějak vysvětlit, ale právě jsem zjistil, že u jiného uživatele u nás v ulici, který využívá jako já VDSL od O2, to maluje skoro přesně.

Je možné, že by mě někdo sledoval a moje připojení procházelo jakýmsi tunelem? Nebo je to možné a jsem paranoik?
Dělá mi to stejně na soukromém PC, kde mám AVG Free i na služebním noťasu kde je McAfee, antiviry nic nehlásí.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Když dáš svoji IP adresu do nějakého lokátoru, tak ti to najde polohu správně?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Spíš jsi paranoik :-) Můžeš zkusit zapojit svůj PC na sousedovu přípojku? A co říká tracert ?
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Si do PC namontuj GPS modul, ať to máš přesnější, ne?
Jinak v prohlížeči si můžeš nastavit, jestli může serverům poskytovat údaje o poloze.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Homedale určí přesně barák. Používá Geogle Geolocation, Mozilla Location Service a Open WLAN Map Service. Mapy.cz to také určí přesně.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
dred

#6 Příspěvek od dred »

Mne ten Homedale určil lokáciu celkom presne - ale pri pohľade z Mesiaca.
Vzdušnou čiarou asi 170kM
To asi zobrazuje podľa IP poskytovateľa.........
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jirka »

u VDSL/ADSL to je normální, taky mám jako bydliště město 50 km daleko
Zaky

#8 Příspěvek od Zaky »

Určení podle poskytovatele je celkem nepřesné, ale pokud vám běží doma WIFI, Google zcela přesně ví, kde ta WIFI je (a pokud máte zařízení s Androidem a Google account, tak má k vaší síti i vaše naprosto tajné heslo, které jste nikomu neřekli, jen napsali do telefonu, a taky má hesla všech wifin, ke kterým jste se kdy připojili a ví, kde ty APčka jsou...) takže může dávat polohu opravdu přesně. Naproti tomu bez WIFI má tu polohu už přece jen míň přesnou, jen podle toho poskytovatele.
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

A mě ten Homedale určil polohu s odchylkou cca 2km- lokalizoval polohu hlavního vysílače mého poskytovatele připojení...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

Když si uděláš tabletem s LTE (třebas) hotspot, tak Google už podle tý Tvý sítě za určitou dobu je schopný určit tvou polohu..
Jinak:
Mám připojení k netu O2 DSL. když stahuju soubor - třeba ISO máty, nebo jinýho software z úložiště "bez brzdy", tak jsem si všiml, že v rytmu asi dvou vteřin se zrychluje a zpomaluje rychlost.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“