Měření na generátoru posloupnosti

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ustafak

Měření na generátoru posloupnosti

#1 Příspěvek od ustafak »

Zdravim. Měřil jsem toto zapojení ale teď komu co bych měl napsat na VÝCHOZÍ POZNATKY A PŘEDPOKLADY

Popis v několika bodech, co víme, co očekáváme, a jak to budeme měřit a proč, co může ovlivnit měření a jak.

Kdo bude tak moc hodnej a poradí mi diky moc, :)
http://miky-michal.wz.cz/0511094745.JPG
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

To jsem zvědavej na reakce...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
masar

#3 Příspěvek od masar »

Na generátoru posloupnosti snad můžeme měřit jen to, jest-li funguje. Říkáš, že jsi to měřil, tak snad víš, co jsi naměřil. Pokud ale na vývodu MR je +5V, pak jsi nemohl naměřit skoro nic. Podle schémátka jde o generátor dvanácti dvoubitových stavů, který nevím, jaké by mohl mít v praxi uplatnění, snad jen při využití všech 8 datových bitů jako generátor jednotek hodin, ale spíš je to jen učebnicový příklad. Pokud je na vývodu MR 0V, čítač čítá nahoru od 0000 do 1011 a při 1100 se vrací na 0000. Dvě LED-diody indikují obsah flash RAM. Tento obsah je také to jediné, co můžeme v dané úloze "naměřit". :wink:
ustafak

#4 Příspěvek od ustafak »

masar píše:Na generátoru posloupnosti snad můžeme měřit jen to, jest-li funguje. Říkáš, že jsi to měřil, tak snad víš, co jsi naměřil. Pokud ale na vývodu MR je +5V, pak jsi nemohl naměřit skoro nic. Podle schémátka jde o generátor dvanácti dvoubitových stavů, který nevím, jaké by mohl mít v praxi uplatnění, snad jen při využití všech 8 datových bitů jako generátor jednotek hodin, ale spíš je to jen učebnicový příklad. Pokud je na vývodu MR 0V, čítač čítá nahoru od 0000 do 1011 a při 1100 se vrací na 0000. Dvě LED-diody indikují obsah flash RAM. Tento obsah je také to jediné, co můžeme v dané úloze "naměřit". :wink:

Jemu nejde vo praksi jemu jde jen vo to, že to bliká a že se to ukáže na osciloskopu.Už to prošlo ale bylo to horor :roll:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Celkem zajímavej návod na blikač. :)

Jinak tady se často stává, že někdo pošle hardware, ale o softu neřekne ani slovo. Generátory pseudonáhodných posloupností se většinou dělají trošku jinak pomocí posuvných registrů, popř. jejich kombinací.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“