Jak připojit bojler na 3 fáze?
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše: - 3x autotrafo s odbočkou na 3 fáze a sečíst přes diody. Napětí zvolit ...
To mne napadlo taky, ale otázkou je, jestli jádro nebude stejnosměrně sycené a nebude -li nutný 3-fázový můstek s 6 diodami. Já to ale spočítat neumím. Možná by bylo ještě levnější 1x 3-fázové autotrafo.
Jinak jsem vznesl dotaz na SVED Liberec ( http://sved.cz ) a dostal jsem tuto odpověď:
Mohu Vám nabídnout transformátor RJN800 230///230V 800V za cenu 1978,- Kč/ks bez DPH.
Jeden vývod od všech třech transformátorů spojíte dohromady a uzemníte, zbylé 3 vývody připojíte na 3f rozvod.
SEC vinutí spojíte paralelně. Získáte tím 400///230V 2400VA, ze kterých můžete čerpat potřebné 2kW.
Cenově by to bylo asi nepoužitelné.
- serviceman
- serviceman
Originální schéma sem dát nemůžu, to je prostě papír od zakázky, kde jsou veškeré údaje od použitých drátů, počtů závitů, typ plechů, vlastně je to celý výpočet z počítačového programu s dopsanými poznámkami....a jeho součástí je schéma. To ale prochází celou výrobou od skladu přes navijárnu, plechování, impregnaci, konečnou montáž až po výstupní kontrolu, a pak se to archivuje.
Prostě něco na způsob toho obrázku, ale dohromady + navíc další , 3f vinutí s odbočkou:
- Přílohy
-
3f na 1f.jpg- (20.72 KiB) Staženo 157 x
Tím L1 L2 L3 jsem označil SLOUPKY jádra trafa. jako pro jednu fázi, pro druhou fázi, ....
Jinak na tom sekundáru bylo ještě hlavní vinutí, do hvězdy s izolovaným středem a odbočkami.
Ufff.