zkrat vyhledávání

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
humr

#16 Příspěvek od humr »

konektory jsou pouze ve předu pod maskou a vzadu u světla no možna kdybych to znal tak by pomohla ta metoda co psal Zaky
Jimmi2

#17 Příspěvek od Jimmi2 »

A ta pojistka vyletí hned, nebo jen někdy?
A opravdu nejsou v cestě ještě jiné konektory? Většina aut mívá třeba zadní část přes nějaké spojovací místo. I když dneska se snaží toho mít co nejméně....
humr

#18 Příspěvek od humr »

vyletí hned a v rámu jsem žádnou svorkovnici nenašel v tomhle měli němci rozum teda pokud neschovali nějakou odbočku do svazku
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Odbočky ve svazcích jsou běžnou záležitostí .
jova1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jova1 »

Jen pro inspiraci, AR č.5/1980 vyšel návod na proudovou sondu na hledání zkratů v TTL obvodech. Princip je takový, že se tam pouští proud v řádu mA při max. 5V.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , ale proveď návod , jak přiblížíš sondu na 0,1mm blízko jádra kabelu . :D
Hill
Administrátor

#22 Příspěvek od Hill »

A jak jsou kabely napojené z pojistkové/rozvodné skříňky?
dred

#23 Příspěvek od dred »

Bude to asi babračka,ale najistejšie by bolo to miesto skratu fyzicky nájsť a tam to náležite opraviť aby nedošlo k väčším škodám.Tých káblov tam môže byť poškodených viac.
Najskôr to bude v mieste ,kde dochádza k pohybu kábl.zväzkov vplyvom pruženia - prechod kabína - šasi.
Skús ísť od zadu - od svetla po zväzku ku kabíne....je tam toho menej ako vpredu
Jimmi2

#24 Příspěvek od Jimmi2 »

BOBOBO píše:Odbočky ve svazcích jsou běžnou záležitostí .
Odbočka ze svazku může být bez konektoru a tu jsem na mysli neměl.
humr píše:vyletí hned a v rámu jsem žádnou svorkovnici nenašel v tomhle měli němci rozum teda pokud neschovali nějakou odbočku do svazku
Ty přepojovací svorkovnice bývají ve schématech, jestli ho máš. A nebývá to nakreslené na jednom místě, ale jeden konektor může být rozkreslený i na několika stránkách. A jenom lepší schémata pak mají ten konektor ještě jednou nakreslený vcelku.
To co někdo píše výše - projít nejdřív všechny přechody kastle/něco je nejlepší. A vůbec bych se nebál třeba někde napíchnout izolaci a zjistit, kam až teče proud a tím ten zkrat lokalizovat. Samozřejmě více košer je jít po těch propojovacích konektorech.
Jestliže ta pojistka vylítne hned, tak je zkrat asi opravdu natvrdo a paradoxně se bude lépe hledat. S tou žárovkou místo pojistky už to někdo zmiňoval.
humr

#25 Příspěvek od humr »

dnes jsem se k tomu nedostal řešil jsem jinej špek :D Iveco eurocargo všechna světla svítí do doby než se nastartuje motor pak se vypnou boční pozičky a půlka obrysovek vzadu a světla ovládá řidící jednotka podvozku do ní jsem se s diagnostikou nedostal U MB si akorád najdu místo kam je zapojená zásuvka a pak stejně budu muset ten svazek rozdělat hlavně mě taky zajímá jak tam ti němci vyřešily kostry ten zkrat asi bude u místa kde se ve svazku napojujou
humr

#26 Příspěvek od humr »

Jimmi2 u těhle potvor máš jistotu v tom že když napíchneš izolaci tak máš do půl roku problém s uhnilím vodičem. Naštěstí to vypadá tak že odbočky tam asi nebudou protože boční a přední obrysovky jsou napojený do jiných konektorů
humr

#27 Příspěvek od humr »

tak majitel auta si nepřeje abych mu tam našel ten problém na jeho výslovný přání jsem mu tam natahl jiný kabel jsem zvědavý co tam selže příště
Zaky

#28 Příspěvek od Zaky »

Třeba mu to auto shoří a bude mít po problému...
humr

#29 Příspěvek od humr »

dnes mi řekli že tam ještě nejde blinkr to oznámili docela brzo u toho ale bude schnilej drát přerušenej bude hodně blízko toho místa co zkratuje a po tom co mi řekl že tam mam zapojit klemu ze zásuvky jsem ho poslal někam :D tak takovou prasárnu opravdu dělat nehodlám
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“